3 причини защо меките умения подпомагат печалбата

3 причини защо меките умения подпомагат печалбата

Организациите днес са все по-фокусирани върху практическите умения. Скорошно проучване на Станфордския изследователски институт обаче установява, че над 75% от дългосрочния успех на работното място зависи от меките умения. Ето три причини защо качества като емоционална интелигентност, лидерство и адаптивност носят осезаема стойност за екипа.

Задържане на най-добрите служители

Меките умения подготвят всеки член на екипа да се справя с непредвидими и предизвикателни ситуации зряло и с професионализъм. Това насърчава по-силни връзки в екипа, които от своя страна изграждат здравословна работна култура. “Ключът към добрия избор на бъдещ служител е в разпознаване на чувството на допълване. И един кандидат може да притежава качества, които не са измерими спрямо проучвания.“, споделя Пати МакКорд, бивш главен директор Таланти в Netflix. Ето 5 експертни съвета за насърчаване на доброто поведение и работни навици във вашия екип.

Насърчаване на ефективността на служителите

Като насърчаваме развитието на меки умения, ние непрестанно развиваме както талантите в компанията, така и бизнес капацитета. Така се изграждат ефективни работни процеси за по-висока и качествена производителност, от което печели самата организация. Проучване на Deloitte показва, че „две трети от всички работни места до 2030 година ще представляват професии, изискващи предимно меки умения“. Същото изследване установява също, че по-силните меки умения на работното място могат да увеличат приходите за средния бизнес с повече от $90 000. Ето кои са топ 5 меки умения, които ще бъдат най-търсени в близко бъдеще.

Зачитане на човешкия фактор в работата

Въпреки технологичният напредък, когато става въпрос за креативност и творчество, е все още трудно да се възпроизведат човешките качества. Хората са ключов двигател за рентабилността на компанията и ориентир за връзката между бизнеса и етиката. Разберете как компаниите от Fortune 500, оценяват, култивират и възнаграждават меките умения за успех в бизнеса.


Източник: #OneUniCredit

#OneUniCredit е дигитална платформа с актуална и полезна информация, която да помогне на всички да се справим с настоящите предизвикателства.


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни