ESGpresso – нов подкаст на УниКредит Булбанк за устойчиво развитие на хора и бизнеси

ESGpresso – нов подкаст на УниКредит Булбанк за устойчиво развитие на хора и бизнеси

Някои канят на кафе, ние каним на еспресо. Нашето е ESGpresso от УниКредит Булбанк – подкаст за устойчиво развитие на хора, организации и бизнеси. Гостите на еспресо говорят на разбираем език и с реални примери, защото знаем, че за устойчивото развитие е важно какво казваме, но още по-важно е какво правим.

Гост в първи епизод на ESGpresso е Блажка Димитрова, еко-предприемач и автор на книгата „Живот с нулев отпадък“. В него тя споделя петте принципа за намаляване на боклука. Любопитно е да разберете как, поставайки в портфейла си малко листче с изречението „Настина ли имам нужда от това?“, й е позволило за една година, без да се лишава от нищо необходимо, да спести достатъчно за семейна екскурзия до Израел. Като преподава идеята за „нулев отпадък“ на ученици в цялата страна, Блажка разказва и за впечатленията си образователната система и къде са проблемните области, върху които трябва да се обединим да работим.

Темата на втори епизод е събитието от глобално значение - конференцията на ООН по изменението на климата COP26. Какво е COP26 и каква е историческата му роля разказва гл. ас. д-р Марина Стефанова, ръководител на магистърска програма "Отговорно и устойчиво управление" на стопанския факултет на Софийския университет.

Очаквайте и новите епизоди на ESGpresso от УниКредит Булбанк, в които ще продължим да си говорим за устойчива храна, устойчива мода и др. с успешни в практиката хора, бизнеси и организации.


Виктория Блажева

Директор „Стратегия и бизнес“

Виктория В. Блажева е първи вицепрезидент, директор „Стратегия и бизнес“ в УниКредит Булбанк. Отговаря и за прилагането на ESG стратегията като част от бизнеса и дейността на компанията. Преди това ръководи комуникациите на банката над 10 години. Виктория има MBA от Warwick Business School. В момента прави магистратура по отговорно и устойчиво управление в Софийския университет. Завършила е програмата „Кръгова икономика и стратегии за устойчивост“ на Judge Business School , програмата „Устойчиви бизнес стратегии“,  на HBS Online и др.

Wjlj/EbwjepwbAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Виктория Блажева


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни