3 успешни начина да създадете работна култура на победител

3 успешни начина да създадете работна култура на победител

Промяната в бизнеса е неизбежна, ето защо подпомагането на процеса по адаптация към променящата се работна среда на екипа е ключово при трансформация. Предлагаме ви три препоръки от експерти в областта,  които успешно да преведат лидерите и екипите им през тези непознати времена.

Общувайте ясно

За да облекчат съмнението и несигурността, лидерите могат да използват „прост, директен и ясен подход,“ призовава Тристам Браун, CEO на LSA Global, консултантска организация за хармонизиране на корпоративната култура и талант с бизнес стратегията. Дезинформацията често се разпространява като пожар по време на промени, изчерпвайки колективния морал и потискайки индивидуалното представяне. Ето защо е изключително важно да се запази фокуса върху крайната цел и постоянно да се подхранва връзката между екипа по време на това пътуване. Предлагаме ви четири похвата, които ще внесат яснота и ще създадат стабилност в екипа в период на осезаема трансформация.

Поканете екипа в стаята за стратегии

Управлението на промените изисква да работим заедно за изпълнение на стратегията, коригиране на подхода, когато е необходимо и постоянно сътрудничество за постигане на най-добрите резултати. „Включете членовете на екипа рано чрез творчески диалог, за да достигнете до техните прозрения и предложения“, обяснява Шейла Краммайкъл, треньор по организационно развитие. „Може да се изненадате, когато откриете още по-ефективни начини за структуриране и получаване на пълноценно участие.“ Ако ви е трудно да накарате другите да ви чуят на работа, то знайте, че не сте сами. Предлагаме ви пет съвета, които да накарат останалите да ви обърнат внимание и да реализирате своите идеи.     

Моделирайте начина

Осезаемите преходи са трудни и могат да нарушат усещането за това кои сме и как се вписваме в нашата нова роля в организацията. Лидерите и членовете на екипа могат да бъдат пример за спокойствие, кураж и рационалност, като приемат факта, че ефектът на промяната е отговорност на всеки. Това предполага да се доверим на нашия екип и да позволим и дадем пространство на всеки да има свои идеи и да покаже своя принос. Предлагаме ви десет похвата за успешно лидерство по време на промяна, като поставим екипа в основата. 


Източник: #OneUniCredit

#OneUniCredit е дигитална платформа с актуална и полезна информация, която да помогне на всички да се справим с настоящите предизвикателства.

 


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни