Последната почивка за сезона е най-важна

Последната почивка за сезона е най-важна
  • Календар икона 14 септември 2021
  • Око икона 1184

Лятото вече е към своя край. Листата започват да пожълтяват, денят става по-къс, а времето захладнява и колкото и да не ни се иска да го признаем, това означава, че животът се връща към един „по-нормален“ ритъм или поне доколкото това е възможно. Отпуските намаляват, а работата се връща към обичайното си по-забързано темпо. Децата тръгват на училище, а студентите започват новия семестър. С една дума – колелото се завърта и дори, имайки предвид сегашната затруднена ситуация, се връщаме към много от задълженията си, които през лятото остават на по-заден план.

Означава ли това, че няма време за още една почивка в края на лятото? Разбира се, че не! Балансът между работа и време за релакс винаги трябва да се поддържа, за да се подсигури здравословен начин на живот. Точно поради тази причина ви представяме нашата представа за една последна септемврийска почивка, която да зареди вътрешната ни батерия с последните слънчеви лъчи, които да ни помогнат да започнем есента с оптимално ниво на енергия.

Имайки предвид сегашната ситуация, е добре да избягваме струпвания на хора, препълнени заведения, барове и магазини. Затова вижте какво ви предлагаме?

През последните години къмпингите в България се увеличават и подобряват значително. Те придобиват много по-модерен и цивилизован облик и предоставят всички нужни на почиващите удобства, които предлагат и хотелите. Един от основните плюсове на почивката на къмпинг е свободата, която се усеща само в природата, уединението, за което така копнеем и спокойствието, което само такъв тип почивка под звездите може да ни донесе. Също така изобилието от къмпинги в България ни позволява да отидем на различни локации като море, езеро, планина, язовир и много други. Все пак, за да си прекараме максимално добре на къмпинг, трябва да се подготвим малко по-обстойно в сравнение с почивките на хотели. Ето някои от най-важните според нас неща, за които трябва да помислим предварително:

  1. Естествено, на първо място е изборът на къмпинг и наем на каравана или бунгало. Както вече споменахме, в България има изобилие от къмпинги на различни локации, където можем да запазим каравана или бунгало за нашата почивка, ако не притежаваме собствена. Другата опция е наем на кемпер или каравана, която на собствен ход да закараме до къмпинга, но това изисква малко по-сложна и скъпа организация.
  2. Друга важна част от почивката от такъв тип са домакинските пособия. Повечето къмпинги са достатъчно добре оборудвани, но особено в сегашната безпрецедентна ситуация е добре да имаме собствена посуда. По магазините се продават специални съдове, прибори и чаши за къмпинги, които са лесно преносими и могат да се сглобяват в едно като матрьошка. Също така, ако сте любители на скарата, трябва да се подготвите със съответните пособия като преносимо барбекю, въглища и най-различните вилици и шпатули.
  3. Вече споменахме скарата и домакинските пособия, но за да ги използваме по предназначение ни трябват хранителни продукти! Един от минусите на почивките на къмпинг, според някои хора, е именно храненето и фактът, че трябва да си подготвен с менюто за седмицата и сам да приготвяш храната си, вместо тя да ти бъде сготвена и сервирана наготово, както е в заведение. За това е препоръчително да изготвите предварително списък с продуктите, които ще са ви нужни и внимателно да се обмисли менюто за почивката, за да се приготви всичко преди заминаването.
  4. Подобен тип почивки могат да бъдат категоризирани от някои хора като „по-скучни“. В крайна сметка от вас зависи, просто не тръгвайте с негативна нагласа и предварително помислите за забавления както за през деня, така и за вечерта. Заредете се с топка, федербал, шах и бордови игри за през деня, както и с китара и преносима тонколона за вечерни забавления покрай огъня. Ако разполагате с преносим проектор пък, страната на караваната става перфектен кино екран. Е, и лаптопът върши работа, но не е толкова ефектно.
  5. Общоизвестен факт е, че повечето къмпинги се намират сред природата, а там върлуват множество насекоми. Пригответе си една аптечка с различни мазила против комари и алергии, както и основните лекарства за главоболие и за случаи на лек дискомфорт от различно естество.
  6. На последно място, но не и по важност, е абсолютно задължително да сте заредени с добро настроение, приятна компания и приключенски дух!

Това са някои от най-основните неща, които според нас трябва да бъдат налични за една последна за лятото, но приятна и безопасна почивка на къмпинг. Разбираме, че подготовката за едно такова събитие, особено ако ни е първо, е малко по-сложна и задължаваща, но добрата новина е, че в дигиталното съвремие, повечето от тези неща могат да бъдат поръчани и платени онлайн и не е необходимо да обикаляме по магазините с часове и да се редим по опашки. Подгответе се добре и се впуснете в едно последно за сезона приключение.


Момчил Бръчков

Отдел Бизнес комуникации

Специалист Стратегическо планиране на кампании

Npndijm/CsbdilpwAVojDsfejuHspvq/CH

Вижте всички статии от Момчил Бръчков


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни