3 начина да се погрижим за батерията на лаптопа си

3 начина да се погрижим за батерията на лаптопа си
  • Календар икона 28 юли 2021
  • Око икона 1534

Както знаете, предвид обстоятелствата работим дистанционно по-често. Работейки от къщи, често местим компютъра си на различна локация и има риск за устройството ни, ако не предприемем мерки да се погрижим за него. Има няколко начина, с които да запазим батерията в добра форма за по-дълго. Ето кои са те:

Избягвайте високите температури

В летните горещини често ни примамва възможността да седнем на открито и да работим например от балкона или, ако живеем в къща, от двора. Уверете се, че лаптопът ви е на сянка и не е изложен на пряка слънчева светлина и на високи температури, тъй като това може да повлияе на цялостното здраве на батерията. Не оставяйте компютъра и в напечената от слънцето кола. Трябва да сте сигурни, че има движение на въздуха на мястото, където е поставено устройството ви. Температури между 20 и 25 градуса са най-подходящи за доброто състояние на батерията.

Изключете компютъра

Не оставяйте компютъра си включен в зарядното през цялото време. Постоянното поддържане на вашия лаптоп включен при най-високото си ниво на зареждане (между 90 и 100%) може да повлияе на цялостното здраве на батерията. Уверете се, че редовно изключвате компютъра от зарядното, за да оставите батерията да се разреди, и се опитайте да не оставяте зарядното устройство свързано постоянно. Също не забравяйте да изключите компютъра от след края на работния ден.

Дръжте устройството на равна повърхност

Знаем, че не трябва, но понякога се изкушаваме да вземем лаптопа си с нас на дивана и да поработим от там. Освен че това не е добре за стойката ни, никак не се отразява добре и на нашия компютър. Има и риск за нашето здраве – щом блокираме вентилацията на лаптопа, той се загрява и дори може да ни изгори или нарани. Затова винаги дръжте устройството на равна повърхност, за да осигурите правилен вентилационен въздушен поток.

Вече знаете как да се погрижите за батерията на лаптопа си. Остава само да се насладите на следващите летни седмици!


Гергана Манолова

Отдел „Управление на проекти и портфолио“

Специалист управление на проекти

Гергана Манолова е Специалист управление на проекти в УниКредит Булбанк и член на Милениъл борд на УниКредит. Работата й е разнообразна и свързана с управлението на стратегически за банката проекти. Привърженик е на ученето за цял живот. Обича животните и се грижи за кокер шпаньол. В свободното си време работи за доброволни каузи, пътува и прекарва време с приятели.

Hfshbob/NbopmpwbAVojDsfejuHspvq/CH

Вижте всички статии от Гергана Манолова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни