Ментори от УниКредит Булбанк в подкрепа на бизнес идеи на социални предприятия

Ментори от УниКредит Булбанк в подкрепа на бизнес идеи на социални предприятия

Преди 10 години, когато УниКредит Булбанк, заедно с Фондация УниКредит, подкрепи Програмата за социално предприемачество на Български център за нестопанско право, този вид бизнес беше непознат. Тогава стопанската активност на неправителствените организации беше насочен към семпли дейности, които кампанийно ги подпомагаха като например изработване на мартенички и картички. Каква изключителна промяна на предприемаческия дух на неправителствения сектор се случи! Сега, когато говорим за социално предприемачество вече включваме цели работилници на сувенири, кетъринг услуги, заведения, туристически дейности, изработка на текстилни предмети, свещолеене и т.н. – все професионални и конкурентни услуги.

Подкрепата на предприемаческия дух винаги е било много важно за УниКредит Булбанк – смятаме, че най-добрият социален ефект би имало, ако създаваме среда за развитие на бизнес и самостоятелност на всяка организация. Започнахме с финансиране на обученията на НПО, които имат желание да развиват бизнес дейност, а по-късно колеги започнаха да преподават. Постепенно така се обвързахме с идеята, че създадохме екип от ментори, които вече втора година подкрепят развитието на бизнес умения у начинаещите предприемачи. Веднъж споделена бизнес идеята с менторите, те бяха плътно с начинаещите предприемачи при създаването на финансов план, организационна структура и продажбена стратегия. Банкерите с радост и отдаденост споделиха своите знания в подкрепа на социалните каузи. Запознайте се с тяхната мотивация да навлязат в един съвсем различен свят и да се обвържат с каузите на организациите.


Ментори:

Илия Пацев - Регионален експерт инвестиционни продукти

Теодора Николова - Търговски мениджър дистанционни продажби

Гергана Даскалова - Мениджър корпоративни клиенти

Иван Раичков - Директор на управление Операции

Диляна Стоянова - Старши мениджър Спонсорства и събития

Кристиян Прашков - Старши мениджър Дигитални канали и партньорства

 


Диляна Стоянова

Управление „Връзки с обществеността и комуникации“

Старши мениджър Спонсорства и събития

Диляна Стоянова отговаря за политиката за спонсорства и дарения на УниКредит Булбанк, онлайн и офлайн бизнес събитията и корпоративна социална отговорност. Работила е по много местни и международни проекти, свързани с: конвенции на банката, доброволческа програма, културни събития, спортни състезания, спонсорски инициативи, европейска обиколка на Купата на УЕФА Шампионска лига, вътрешна и външна комуникация. Професионалният й път в УниКредит е както в България, така и в централата на банката в Милано. Диляна се интересува от устойчиво развитие, винаги намира време за четене на художествена и научна литература. Обича да пътува, но и да седи вкъщи, музиката, но и тишината, приятелите и семейството, но и времето сама. Обръща голямо внимание на дъщеря си, която е обещаваща млада цигуларка.

Ejmzbob/TupzbopwbAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Диляна Стоянова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни