Три начина да превърнем неуспехите във възможности за успех

Три начина да превърнем неуспехите във възможности за успех
  • Календар икона 06 юли 2021
  • Око икона 571
  • Етикет икона

Правенето на грешки в работата е предпоставка за растеж. Въпреки това неуспехите могат да струват скъпо, ако не се учим от тях. Ето три стъпки за превръщане на неуспехите във възможности за учене и прилагането на тези уроци на практика.

 

Разпознайте грешката

Първата стъпка е да признаем грешките си и да поемем пълната отговорност за тях. Без признание и прозрачност рискуваме да нарушим доверието и уважението на нашите колеги и клиенти - ценна стока в днешно време. На второ място трябва да разберем, че провалът не е края на света. Вместо това той може да бъде началото на нещо ново и иновативно. Например автопроизводителят Хенри Форд подава молба за несъстоятелност преди да създаде Ford Motor Company, а авторката Джоан Роулинг е отхвърлена 12 пъти, преди да публикува първата си книга за Хари Потър.

 

Отдръпнете се една или две крачки назад

Често даваме оценка за грешките си бързо и свръхкритично, без да обмислим правилно случилото се. Не бива да се вглъбяваме в нашите провали, но размишляването върху тях може да бъде полезно. Отделете време да се обърнете назад и да си зададете трудни въпроси като „Какво се обърка?“, „Какво мога да направя по-добре следващия път?“, „Как бих погледнал на този неуспех след една година?“. Експертите препоръчват да си ги запишете, за да осмислите по-добре информацията.

 

Проучете провала от различни ъгли

„Мислете като експериментатор“, предлага професор Луис Мартинс от McCombs School of Business. „Интелигентният провал включва тестване на хипотеза, основаваща се на добри аргументи, предположения и данни“. Това означава да поискате обратна връзка като стратегия след неуспех. Колкото повече прозрения получаваме от другите, толкова по-точна става нашата преценка, а възможността за бъдещ успех нараства.

 


Източник: #OneUniCredit

#OneUniCredit е дигитална платформа с актуална и полезна информация, която да помогне на всички да се справим с настоящите предизвикателства.


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни