Три техники за повече „аха“ моменти

Три техники за повече „аха“ моменти

Понякога чудите ли се как да достигнете до гениалната идея, от която имате нужда? Последвайте експертните съвети, за да запалите искрата и да направите тези моменти част от ежедневното решаване на проблеми.

Направете крачка назад

В днешната хибридна работна култура, всички имаме много отговорности и роли. Докато се фокусираме върху задачите и крайните срокове, често не виждаме голямата картина. За да имаме място за повече „аха“ моменти, трябва да „излезем от мъглата“, да направим крачка назад и да обмислим всички перспективи и възможности. Това позволява да се генерират свежи идеи от гледна точка, която не сме взимали предвид преди.

Освободете ума си

Проучванията показват, че когато работим по важна задача, ще генерираме повече креативни решения ако правим почивки от работата и освободим ума си. Вместо да се взираме в екрана на компютъра и да чакаме добрите идеи да дойдат сами, по-добре да направим 10 минутна разходка в квартала или да прочетем няколко параграфа от вдъхновяваща книга.

Филтрирайте лошите идеи

Прекрасните „еврика“ моменти идват от надграждането на добри идеи. За да отсеем лошите от хубавите идеи, можем да използваме подхода „дизайн мислене“. Това започва с поставянето на човек в центъра, като например взимане предвид желанията, ограниченията и очакванията на крайния потребител и откриване на решения, които най-добре отговарят на търсенето.

 

Източник: #OneUniCredit


 #OneUniCredit е дигитална платформа с актуална и полезна информация, която да помогне на всички да се справим с настоящите предизвикателства.


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни