Три причини да плащаме с телефон

Три причини да плащаме с телефон

Ако сте като мен, вероятно носите своя мобилен телефон навсякъде по много причини. Телефоните ни свързват с нашите близки, които са на разстояние от едно обаждане или съобщение. Показват часа, мерят колко крачки сме изминали за деня, будят ни сутрин, информират ни за случващото се, забавляват ни. Умните устройства могат да отговорят на всеки въпрос чрез бърза справка в интернет, или да ни дадат насоки къде се намира дадено място, което търсим и колко далече се намираме от него. От тази година обаче има още една важна причина да не се разделям със смартфона си – той е мой дигитален портфейл. УниКредит Булбанк е сред първите банки в България, които предоставиха на своите клиенти услугата Apple Pay. Започнах да използвам тази функционалност през януари с моята Mastercard, а съвсем скоро и притежателите на VISA ще могат да плащат с Apple Pay. Много харесвам услугата и до такава степен свикнах с нея, че колегите ми подариха стикер с посланието „Плащам само с телефона“.

Ето моите три причини да плащам с телефон:

Удобно е

Както вече уточнихме, не се разделям с телефона си. Той е под ръка постоянно, което е удобно в моменти, в които се наложи да направя плащане, а не нося физическия си портфейл или дамска чанта. Това ми се е случвало не веднъж, особено когато съм на разходка с моето куче. Ако мина покрай магазин и се сетя, че трябва да купя хляб или нещо друго от списъка за пазаруване, телефонът ми е в ръката или в джоба ми, а там е и виртуалната ми карта на УниКредит Булбанк. Освен това плащането става лесно и много бързо, за секунди – изваждате телефона, след двоен клик картата ви се появява на екрана и плащате. Оценявам високо всичко, което пести от времето ми, а вероятно вие също цените всяка своя минута, затова вместо да губите време в търсене на портфейл в чантата, да откриете пари в брой или правилната карта, изберете удобството на плащането с телефон.

Сигурно е

За да се случи всяко плащане чрез телефона е необходим код, пръстов отпечатък или лицево разпознаване. Това допълнително ниво на верификация прави плащането много по-сигурно от използването на физическа карта. Аз използвам опцията за лицево разпознаване, но тъй като в ситуация на епидемиологична обстановка телефона не успява да ме разпознае с маска, въвеждам код. Също предвид пандемията не е за подценяване още един елемент на сигурността, а именно безконтактното плащане. Плащанията с Apple Pay се случват безконтактно дори и при плащания над 100 лв., като това е лимитът за безконтактни плащания на физическите дебитни и кредитни карти. Използвах тази функционалност когато купувах подарък за рожден ден от името на всички от нашата група приятели. Когато казах, че ще платя с телефон, на касата ми казаха, че ще трябва да въведа код. Бързо разказах на дамата, че всъщност лицевото разпознаване е код, който верифицира, че аз извършвам плащането и следователно код не е необходим. След двоен клик на смартфона доближих камерата до терминала. Първоначалното й недоверие изчезна веднага щом бележката за успешно плащане излезе от ПОС терминала.

Модерно е

Вероятно имате познат или приятел, който винаги знае пръв за новостите – новите места в града, новите технологии и приложения. Приятно е, когато за разнообразие вие сте този, който споделя, че използва нова готина функционалност преди останалите, нали? Apple Pay е една от тези новости, с които можете да изненадате своите близки и приятели. Можете да ги смаете допълнително, ако ги предизвикате да познаят как ще изтеглите пари от банкомат, дори когато физическата ви карта не е у вас. Точно така, някои банкомати на УниКредит Булбанк вече позволяват теглене на пари като използвате Apple Pay. Бъдете модерни и опитайте да използвате смартфона си за още една цел.

Плащайте с телефон и сами ще се уверите в ползите от услугата, а именно удобството, сигурността и предимството да бъдете новатор!


Гергана Манолова

Отдел „Управление на проекти и портфолио“

Специалист управление на проекти

Гергана Манолова е Специалист управление на проекти в УниКредит Булбанк и член на Милениъл борд на УниКредит. Работата й е разнообразна и свързана с управлението на стратегически за банката проекти. Привърженик е на ученето за цял живот. Обича животните и се грижи за кокер шпаньол. В свободното си време работи за доброволни каузи, пътува и прекарва време с приятели.

Hfshbob/NbopmpwbAVojDsfejuHspvq/CH

Вижте всички статии от Гергана Манолова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни