7 идеи как да превърнем дома ни в оазис

7 идеи как да превърнем дома ни в оазис
  • Календар икона 30 юли 2020
  • Око икона 1507

Ахой, моряци! Лятото е тук и на всички ни се иска да акостираме на някой плаж с освежаваща напитка в ръка… никакви грижи и гледка към най-красивия залез. И ние си мечтаем за това по няколко пъти на ден и си представяме как пускаме котва на морето.

Знаете ли, че през 50-те се е зародил проект със звучното име „Софийското море“, който така и не се реализира… Е, сигурно щеше да е готино да си имаме море толкова близо до столицата, но и на няколко стотин километра също не е лошо.

Нека обаче да не се отклоняваме от темата. Зачудихме се какво може да направим, за да доведем любимото синьо вкъщи, превръщайки дома си в оазис. Ето една селекция от идеи в тази посока:

1. Преди да започнете с каквото и да е – разчистете!

Затрупан дом, затрупан ум – чували ли сте тази максима? От голямо значение е да прегледате и разчистите ненужните си вещи. По този начин, освен че ще се освободите от нещата, които вече не ви носят удоволствие, ще отворите и пространство за новите ви принадлежности, с които ще създадете вашия оазис у дома.

2. Свеж въздух, като в планината – как да се справим с жегата.

Тук няма да кажем нещо революционно. Просто проветрявайте често, за да ви е по-хладничко и приятно и не да ви боли главата. А за дните, когато жегата не се търпи и отварянето на прозорец не е опция, инвестирайте във вентилатор или климатик. Така със сигурност ще пропуснете усещането на домашна сауна.

3. Тераса туристи.

Терасата е идеалният вариант за разпускане след работа, ако не ни се излиза навън. На няколко крачки ни е, после не трябва да си хващаме такси и винаги има свободно място за сядане! Сложете си една маса, два стола, лампички или свещи, които да внесат повече уют в обстановката. За да разчупите още малко, може да добавите и естествена растителност с екзотичен привкус като декоративна палма, банан, лимон или каквото на вас ви харесва. Сигурни сме, че можете да развихрите въображението си.
Бонус: Ако разполагате с по-голямо пространство, можете дори да завържете хамак на терасата.

4. Заредете хладилника с…

С какво свързваме оазисите? Слънце, вода, палми, но и с освежаващи напитки. Презаредете хладилника си със свежи плодове, мента, любимите питиета, сокове и лед. Така ще може да доведе бара от морето директно във вашата кухня. Е, ще трябва вие да приготвяте напитките си, но пък поне винаги ще докарвате вкуса, който искате. Потърсете онлайн различни рецепти и просто експериментирайте – правилата си ги определяте вие.

5. Ах, морето…

Релаксирайте, като си пуснете шум на вълни. Вярно, няма да е същото, но ако си затворите очите поне за няколко секунди, ще се пренесете на брега на моретo.

6. Плейлист за плажа (вкъщи).

Правим всякакви плейлисти – за пътуване, за маса, за дъжд, за романтична вечеря, за разпускане. Защо не си направите един и за плажа вкъщи, независимо къде е той – в двора, на терасата, на покрива на блока, в някой парк.

7. Градска джунгла.

Ако сте фенове на всякакъв вид флора, то тази точка е за вас. Добавете няколко растения към интериора вкъщи – палми, фикуси, каквото ви е на сърце и душа. Ако нямате време да се грижите за тях, може да си вземете изкуствена растителност – няма да повярвате какво разнообразие има на пазара и колко красиви растения може да намерите!

Пожелаваме ви страхотно лято, въпреки ситуацията. Много плажове, готини тераси, разхлаждащи напитки и незабравими спомени, защото лятото е тук и от нас зависи как ще го прекараме!


Симона Шангова

Екип "Дигитален маркетинг и реклама"

Експерт "Дигитален маркетинг“

Вижте всички статии от Симона Шангова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни