Ползотворни идеи за домашни занимания

Ползотворни идеи за домашни занимания

През последните няколко седмици е важно да останем вкъщи, за да се справим по-бързо с предизвикателството, пред което сме изправени всички. Какво обаче да правим през свободното си време у дома? Ето няколко практични идеи, за да бъде пълноценен престоят ни вкъщи.

Грижа за тялото

Ако винаги оставяте себе си на последно място, сега имате възможността да поправите грешката си. Погрижете се за косата си, лицето и тялото сичрез специални домашни маски и козметични процедури.

Физическа активност и медитация

Нямаме никакви оправдания, че ‘’няма време’’! Всеки ден всеки един от нас може да бъде активен чрез домашни тренировки и упражнения, които ще пречистят и тонизират тялото. За тези, които живеят в къща и имат двор, работата в градината също е начин за поддържане на физическа активност.

Хранителен режим

Вечно се оправдаваме, че е трудно да се храним под режим, да планираме храната си и да я приготвяме вкъщи. Е, сега имаме време и възможност да спазваме количества, часови интервали и режим, който да пречисти тялото и психиката ни.

Почистване на дома

Никога не остава време да почистим дома си изцяло. Е, сега хем има време, хем в дома са всички членове на семейството.  По този начин може да включите децата  в пролетното почистване, а вие  да оправите нещо у дома или по колата си.

Четене на книги и гледане на филми и сериали

Отлагате четенето на любимата книга или гледането на онзи интересен филм? Със сигурност всеки има по един дълъг списък и с двете. Сега е идеалното време, в което можете да им  се отдадем.

Следобеден сън и почивка

Ако обичате да си почивате, следобедният сън е иделано средство за отмора. Само 30 минути са достатъчни за сияйна кожа и свежо съзнание. По този начин ще бъдете отпочинали и продуктивни през по-голяма част от деня.

Онлайн обучения и хобита

Времето у дома дава възможност да развивате креативни действия, ръкоделие, плетене, шиене или друго хоби.  Можете да се запишете и на безплатен онлайн курс или уебинар на интересна за вас тематика. Развихрете фантазията си и действайте!

Семейно време и уют

Времето, прекарано с близките ни е най-ценно! Сега можем да играем с децата на различни игри, да общуваме с нашия партньор, да поговорим с нашата баба или дядо дори и от разстояние. Използвайте времето си пълноценно.

Спестявания

Не се поддавайте на импулсивни и ненужни покупки, само защото ви е скучно. Ситуацията с оставането у дома е временна и не е нужно да ограбваме бъдещето си. По-добре бъдете дисциплинирани и използвайте момента, за да спестите. Това е най-добрата ситуация, в която можем да спестяваме и инвестираме.

Оставането у дома е не само начин да се защитим, но и да направим анализ на много неща. Работете за личностното и професионално си развитие като преосмислите начина си на живот, заредете се със слънчева и любовна енергия и бъдете здрави и щастливи! Бъдете отговорни към себе си и обществото и се фокусирайте върху важните неща.


Красимира Атанасова

Продажби

Мениджър Бизнес клиенти

Красимира Атанасова е Мениджър Бизнес клиенти в УниКредит Булбанк. Работата ѝ е свързана с обслужване на бизнес клиенти в сегмент ‘‘Малки и Средни предприятия‘‘ и предлагане на пълната гама банкови продукти за юридически лица. Интересите ѝ са свързани с инвестиране, спестяване, управление на лични финанси и намиране на индивидуални решения. Участвала е в различни обучения за продажбени умения, личностно развитие и управление на лични финанси.
Завършила е ‘‘Стопанска логистика‘‘ в Национален Военен Университет ‘‘Васил Левски‘‘-гр. Велико Търново и ‘‘Корпоративни финанси‘‘ в Икономически Университет – гр.Варна.
В свободното си време обича да чете книги на тема психология и финанси, да спортува, да пътува в страната и чужбина и да наблюдава развитието на бизнеса в отделните отрасли.

Lsbtjnjsb/Boh/BubobtpwbAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Красимира Атанасова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни