5 начина да бъдете защитени онлайн

5 начина да бъдете защитени онлайн
  • Календар икона 18 март 2020
  • Око икона 3648

Сигурността в Интернет никога не е била по-важна. За да ви помогнем да бъдете винаги в безопасност, споделяме с вас няколко полезни съвета от дигиталната платформа #OneUniCredit.

Бъдете нащрек!

Това съобщение истинско ли е? Внимавайте при имейли, текстови съобщения и съобщения от WhatsApp, както и от фалшиви центрове за контакт с клиенти. Не отваряйте странни прикачени файлове и не кликайте върху подозрителни линкове. Запомнете, УниКредит никога няма да ви иска паролата за достъп до интернет, номера или пин-номера на кредитната карта чрез имейл или по телефона.

Вашата парола наистина ли е сигурна?

Използвайте комбинация от главни и малки букви, числа и специални символи. Никога не използвайте една и съща парола за всичките си профили. Сменяйте паролата си веднъж на всеки три месеца. Никога не давайте вашата парола на колеги или приятели.

По-добре превенция, отколкото лечение

Използвайте надежден пакет за защита на вашите устройства и се уверете, че вашият софтуер е актуализиран. Не сваляйте файлове, които изглеждат подозрително и не отваряйте линкове от хора, на които нямате доверие.

Проверявайте редовно своята банкова сметка

Препоръчваме да проверявате своята банкови сметки поне веднъж седмично. УниКредит предлага за сметките на своите клиенти и услуга за известяване с sms, така че да бъдете незабавно уведомени за всяка трансакция, свързана с пари, изтеглени от вашите сметки. Ако нещо не работи правилно, свържете се веднага с банката.

Може да се свържете с Центъра за контакт с клиенти на Уникредит Булбанк на телефон 0700 1 84 84 или *1 84 84 от Вашия мобилен телефон.

Бъдете особено внимателни когато използвате обществени wi-fi мрежи

Когато използвате безплатни wi-fi мрежи, уверете се, че те са защитени, т.е., че трябва да се впишете, за да ги използвате или да влезете в тях, трябва да използвате потребителско име и парола, предоставени от доставчика на услугата. Проверете протоколите за сигурност на уебсайтовете, които използвате – уверете се, че сайтовете започват с HTTPS. Ако не сте сигурни дали вашата wi-fi връзка е защитена, не влизайте в сайтове за финансови услуги като интернет банкиране или плащане с кредитни карти.


Източник: #OneUniCredit

 #OneUniCredit е дигитална платформа с актуална и полезна информация, която да помогне на всички да се справим с настоящите предизвикателства.


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни