Пет начина да работим по-добре от вкъщи

Пет начина да работим по-добре от вкъщи
  • 17 март 2020
  • 1641

Работата от вкъщи може да се окаже предизвикателство – особено за продължителен период от време. Ето пет съвета, които ще ви помогнат да работите по-добре от вкъщи.

Създайте си собствено работно място

Време е да превърнете апартамента си в офис пространство. Обособете чисто място с достатъчно светлина за вашия нов работен кът през деня. Заменете списанията с вашия лаптоп и бележник и не се обграждайте с неща, които ненужно ще ви разсейват. Това ще ви помогне да сте концентрирани върху задачите, върху които работите.

Направете си график и го следвайте

Оставането у дома обикновено е възможност за почивка и отпускане. Лесно е да изпаднем в подобна рутина (или липса на такава), когато се опитваме да работим от вкъщи. Направете си ясен план още сутринта и решете кои задачи искате да свършите и кога. Щом направите това, опитайте се да сте дисциплинирани и следвайте така изготвения план.

Съгласувайте графика с вашия нов „екип“

Може да не сте в обичайната компания на колегите ви, а вместо това да сте с нов екип, с който да започнете да работите заедно – семейството ви. Независимо дали става въпрос за партньора ви, децата ви или съквартирантите, работете заедно и си помагайте като съгласувате графиците си. Важно да балансирате, но и разграничавате между времето за социален живот и работа.

Отделяйте внимание на външния си вид

Изглеждайте добре, работете добре – обикновено това има голямо значение. Макар и да се изкушавате да станете от сън малко по-късно от обичайното и да прекарате деня по пижама, това може да започне да се отразява на продуктивността ви. Обличайте се така както се обличате за офиса; това ще ви помогне да разграничите работата от времето ви за почивка и ще бъдете по-продуктивни.

Не забравяйте да си почивате

За някои хора е трудно да се концентрират вкъщи, а за други е трудно да се откъснат от работата. Без пътуването до офиса и обратно, понякога изглежда, че непрекъснато сте на линия. Не забравяйте през деня редовно да си правите почивки (дори и само, за да се отделите от екрана за известно време), а в края на деня преустановете работа и напълно се отпуснете.


Източник: #OneUniCredit

 #OneUniCredit е дигитална платформа с актуална и полезна информация, която да помогне на всички да се справим с настоящите предизвикателства.

 


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни