Банката като помощник в сезона на грипа

Банката като помощник в сезона на грипа

Времето навън се затопля и в нас очаквано се появява желание да излизаме, да се срещаме с хора, да се запишем на допълнителни курсови, квалификации и др. В същото време темата за ваксини, вируси и епидемии намират място в медиите и нормално ни възпират.

Какво общо има банката с това? Всъщност банката ни предлага няколко начина, които да ни помогнат ефективно да си спестим настинката или грипа.

Избягвайте струпване на много хора

Банката дава много възможности за банкиране без да да се налага да посещаваме банков клон.

Например, с онлайн банкирането можем да извършим различни видове операции и справки от собствения си компютър. Системата осигурява достъп до сметки, иницииране на нареждания и широка гама от други продукти и услуги на банката. Друг много удобен вариант е мобилното банкиране. С него можем да управляваме своите сметки навсякъде и по всяко време. Можем да проверяваме и плащаме сметките за вода, ток, интернет и др. от обновен списък с доставчици на битови сметки бързо и лесно с безплатно известяване при всяка нова фактура. Това ще ни спести ходенето и до офисите на много други компании. Освен това цената за трансакциите през мобилно или онлайн банкиране може да е до три пъти по-ниска, отколкото ако същият превод се прави физически във филиал на банката.

 

Всяка банкнота съдържа 26 000 бактерии

Изследване на университета в Оксфорд показва, че средностатистическата европейска банкнота съдържа 26 000 бактерии, които биха могли да са вредни за нашето здраве.  А грипният вирус ви дебне по тях от 17 дни. Толкова може да живее по бакнотите той, според Southern Medical Journal. За да избегнете или намалите досега с него, ползвайте банкова карта вместо кеш. Още по-удобно и лесно е да плащате през мобилния си телефон или смарт часовника благодарение на услугата Apple Pay. Това e функционалност, която предлага лесен и сигурен начин за извършване на плащания с iPhone, iPad, Apple Watch и Mac. За да се извърши плащане е необходимо, банкова карта да бъде добавена в дигиталния портфейл - Wallet на Apple. Добавянето на картата в Wallet се нарича дигитализиране и на практика заменя физическата пластика с дигитална. Данните за картата са криптирани и не се съхраняват в устройството.

Каквито и варианти да изберете за разплащане, не забравяйте, че вашето време и здраве са най-ценните активи и се нуждаят от ежедневна грижа.


Беатрис Николова

Управление „Връзки с обществеността и комуникации“

Cfbusjt/OjlpmpwbAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Беатрис Николова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни