5 типични кеш ситуации, които са ни много познати, макар за някои да не искаме да си признаем

5 типични кеш ситуации, които са ни много познати, макар за някои да не искаме да си признаем
  • Календар икона 06 февруари 2020
  • Око икона 3376

Всички сме били свидетели на поне една от ситуациите по-долу. Няма как да не знаете за какво става въпрос! Да не говорим, че най-вероятно самите ние сме били главно действащо лице в поне две от тях. Признаваме си! Истината е, че е време да оставим кеша в миналото и да се качим на hi-tech вълната без много да му мислим и да гледаме назад!

Добрата новина е, че има спасение, но за него малко по-късно. 

„Нямам да ти върна 20 стотинки, ето ти една дъвка.“

Това си остава редовна практика на малките магазинчета до ден днешен. Сигурни сме, че се сещате за какво говорим. Представете си следната ситуация: Отивате до магазина в квартала с 20 лв. Трябва да купите хляб, яйца и нещо сладичко… плащате, всичко точно, но нямат да ви върнат 70 стотинки, затова ви предлагат дъвка или бонбонче. Класика в жанра.

„Моля за едно такси до центъра…“

Качваме се в таксито, стигаме до крайната дестинация и сметката ни е 7,45 лв., даваме 10 лв. и чуваме репликата: „А някакви по-дребни, случайно..“. Нямаме. За да не тичаме до близкото магазинче и да разваляме парите, искаме-не искаме, ги оставяме на шофьора, слизаме от таксито и забравяме за тях. Хайде, от нас да мине - не сме за 2 лв., но като си направим сметката – 2 лв., по 2 лв., по 2 лв….

Билетче за метрото.

1,60 лв. е билетчето, но получаваме шепа стотинки в ресто. Ако сте си купували билет, то знаете за какво говорим. Ако имаш точни пари, всичко е наред, НО ако дадеш 10 лв.? Изведнъж получаваш половин килограм стотинки, които като нищо могат да ти скъсат джобовете.

На обяд с колеги.

Всички сме наясно с тази ситуация. Отиваме на обяд с колегите и когато дойде време за сметката, започват да се въртят едни пари и схеми. Кой колко ресто чака, кой е оставил бакшиш, кой за кого ще остави пари и т.н. Докато наредим сметката, минават едни 15 минути, а ако трябва да изчакаме и рестото от сервитьора.. още поне 5 минути.

Втори на опашката в магазина.

В магазина сте, за да напазарувате набързо, защото нямате мляко за кафето. Вече сте при касата, втори сте на опашката и само чакате да дойде вашият ред. Всичко е точно, НО човекът пред вас решава да плаща със стотинки, защото има точни пари и иска да му олекне портмонето. Започва се едно броене! Напрежението расте, минутите минават… 1 мин., 2 мин., 5 мин. Ах, любим кеш…

Сигурни сме, че тези ситуации са ви до болка познати и нека си го признаем, някои от тях не са никак приятни! Даже са леко комични на моменти... Добрата новина, както споменяхме в началото, е че има решение и се вижда краят на тези моменти!

Вече можете бързо и лесно да плащате с телефона си, да делите сметки с колеги за обяда с QR превод или пък когато нямате кеш за общия подарък. Всичко това и не само се случва бързо, лесно и без излишно напрежение – директно през вашия телефон. Където и когато решите.


Симона Шангова

Екип "Дигитален маркетинг и реклама"

Експерт "Дигитален маркетинг“

Вижте всички статии от Симона Шангова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни