А вие спазвате ли новогодишните си обещания?

А вие спазвате ли новогодишните си обещания?

Нова година, ново аз! Познато ли ви е? Ако отговорът е да, то значи се досещате какво предстои да прочетете. Дойде време да си поговорим за нещата, които си обещаваме на 31 декември. Без значение дали това е само една цел или пък списък с 10 обещания. Въпросът тук е дали ги изпълняваме или сме ги оставили да си почиват красиво написани на онзи лист от тефтера ни.

Истината е, че повечето хора намират за трудно да се придържат към новогодишните си обещания, защото, искаме, не искаме, те се променят с времето. Въпреки това сме сигурни, че всеки има поне 1 цел, която си остава същата във времето. Дали това е да свалим онези 5 кг., които каквото и да правим не успяваме да смъкнем или пък повишение на заплатата… няма значение. Целта си е цел! Добрата новина е, че все още имаме време да отметнем поне 2-3 обещания до края на годината.

Стъпка по стъпка

Истината е, че нито един успех не става реалност за един ден. Това може би е една от най-важните стъпки към успеха, а именно постоянство и ясни крачки към целта – дайте си време да свикнете с процеса. Не се фокусирайте върху крайния резултат, а по-скоро върху пътя към него. Така накрая ще оцените много повече старанието си и ще сте го превърнали в полезен навик, който може да продължите занапред.

Бонус съвет: Ако смятате, че поставянето на краен срок ще ви помогне при изпълняването, то смело заложете датата.

Малки награди

Фокусът е нещо, което всички трябва да пазим, когато имаме цел за изпълнение пред себе си. Това не значи, че от време на време не можем да възнаграждаваме усилията си. Ако целта ви е да свалите няколко килограма, не би ви навредило да хапнете няколко парчета шоколад. Сещате се за какво говорим. Единствено трябва да помните, че прекалите ли малко с наградата – крайният резултат ще се отдалечи повече от вас, отколкото очаквате.

Вземете нещата в свои ръце

Постиженията ви са под ваш контрол – чувството за контрол над решенията и действията ви е нещо, което е нужно да имате, за да изпълните целите си. Всеки може да обвини някой друг или да си намери оправдание защо е пропуснал тренировката, месечната вноска за спестовния план или нещо друго. Истината е, че това са решения, които ние взимаме за себе си!

За финал, вярваме, че личното ни щастие си заслужава времето и усилията, затова не трябва да се отказваме, а смело да се борим #Заважнитенеща. Разбира се, има още много неща, които можем да направим, но е хубаво да намерим точно тези, които ще ни помогнат да постигнем целите си. Без значение колко време ще ни отнеме това. Затова се захващайте отсега и успех! :)

 


Симона Шангова

Екип "Дигитален маркетинг и реклама"

Експерт "Дигитален маркетинг“

Вижте всички статии от Симона Шангова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни