Как да планираме Великденската почивка?

Как да планираме Великденската почивка?

Пролет е - слънчева, ароматна и цветна! Наближава Великден, а с него и подготовката около него – от боядисването на яйцата и месенето на козунак до плановете как ще бъдат прекарани почивните дни с любимите хора. Независимо дали ще останете вкъщи или ще пътувате, важно е да се насладите пълноценно на празника. Всички, които планират пътуване през пролетните почивни дни, е добре да обърнат внимание на няколко неща.

Транспорт

Първата стъпка след избора на дестинацията е проучването какъв транспорт има до и около мястото. За всички, които планувате почивка извън страната, е особено важно да проверите графика на транспорта в града. Потърсете информация за туристически карти за градския транспорт. Много често има дневни или седмични, които обикновено включват и отстъпки за различни забележителности. Ако пък заложите на автомобил под наем, съобразете че през почивните дни, тарифите често са по-високи. В някои държави католическият Великден се чества седмица преди православния и трафикът е по-натоварен… затова подберете дълъг и любим музикален плейлист.

Багаж и документи

Сами или с компания – организирайте багажа и проверете всички необходими документи дали са валидни – тези за личния автомобил, лични карти или паспорти, както и банкови карти. На много места извън страната се приемат само кредитни, а не дебитни карти. Направете си списък и отмятайте едно по едно нещата е него – така няма опасност да забравите чехлите за баня или зарядното за телефона. Вземете най-необходимото и си оставете място за покупки от мястото, където отивате.

Бюджет

Един от основните фaĸтopи пpи избора на локация за Великденската почивка e цeнaтa. Колкото по-отрано резервирате, толкова по-вероятно е да попаднете на изгодни оферти. Проучете какво включва и не включва пакетната цена. Може да възникнат непредвидени плащания, затова бъдете подготвени с овърдрафт или кредитна карта. Добър вариант е да имате и мобилно банкиране в случай, че се наложи да прехвърлите пари от едната към другата си сметка. Така ще имате 24/7 достъп до тях, локации и работно време на клонове и банкомати наблизо. Не забравяйте да обмените пари, ако ще почивате в чужбина.

Застраховане

Независимо къде ще пътувате, помислете за индивидуална или пакетна застраховка. Това ще ви осигурява допълнителна сигурност и спокойствие. Проверете къде се намира и най-близкото медицинско заведение. Много хора пропускат тази стъпка, а винаги е добре да бъдете подготвени при непредвидени ситуации.

И най-важното - забавлявайте се пълноценно и се заредете с пролетна енергия #ЗаВажнитеНеща в живота.


Красимира Атанасова

Продажби

Мениджър Бизнес клиенти

Красимира Атанасова е Мениджър Бизнес Клиенти в УниКредит Булбанк. 

Работата ѝ е свързана с обслужване на бизнес клиенти в сегмент ‘‘Малки и Средни предприятия‘‘ и предлагане на пълната гама от банкови продукти за юридически лица.

Интересите ѝ са свързани с банкиране за малкия бизнес; инвестиране във взаимни фондове и капиталови пазари; управление на лични финанси; дигитален маркетинг и използване на AI като генератор на идеи.
Завършила е ‘‘Стопанска логистика‘‘ в Национален Военен Университет ‘‘Васил Левски‘‘ - гр. Велико Търново и ‘‘Корпоративни финанси‘‘ в Икономически Университет – гр. Варна.
В свободното си време обича да пише статии, да чете книги, да спортува и да пътува.

Lsbtjnjsb/Boh/BubobtpwbAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Красимира Атанасова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни