Вино, любов и още нещо – 3 съвета, които могат да спасят връзката ви

Вино, любов и още нещо – 3 съвета, които могат да спасят връзката ви

Четиво за 3 минути

English text


В седмицата на любовта е най-подходящото време да си поговорим за… финанси.

Сигурно си задавате въпроса „Какво общо имат за бога?“ Ето каква е връзката. :)

Независимо дали сте заедно отскоро, или сте женени от години, едни от най-сериозните разговори, които водите с половинката си, често опират до финанси. Всъщност е доказано, че в основата на най-големите скандали с партньора, са именно парите. Те са и най-честата причина за развод. Нека обаче не помрачаваме празника на виното и любовта с такива теми.

Вместо това ще ви предложим няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да не си разваляте настроението, а и взаимоотношенията с партньора (поне по този въпрос). И за да няма ощетени или обидени, ще разгледаме и двата типа поведение.

1. Не всички се чувстват комфортно да говорят за пари.

Ако това е случаят при вас или при половинката ви, трябва да подходите внимателно с повдигането на този въпрос и първо да се опитате да разберете какви са причините за единия и другия тип поведение.

  • Възможно е партньорът ви да е имал по-тежки периоди, в които всяка стотинка е била от значение. Страхът да не изпадне отново в трудно положение, а и изграденият навик, си казват думата, дори ако вече е финансово стабилен.
  • Ако до този момент някой друг се е грижил за плащането на сметките, е напълно възможно човекът до вас да няма ясна представа кога и как се прави това и то по най-ефективния начин.

2. Не бързайте да критикувате и да съветвате. 

Специалисти сме по даването на акъл, най-вече, когато не ни го искат. Подбирайте добре думите си и избягвайте ненужните въпроси и подмятания, за да не засегнете отсрещната страна.

  • Ако броите всяка покупка на любимия/ любимата, придружено с чудния въпрос „Ама това сега наистина ли ти трябва?“, то скандалът ви е в кърпа вързан.
  • Същото важи и за въпроса „Защо не си го вземеш, толкова ли ти се свиди?“

3. Да се пилее безразборно е безотговорно, но и другата крайност не е за хвалене.

  • Някои хора са с „по-широки пръсти“ и докато се усетят вече са изхарчили заплатата, преди да са погасили всичките си задължения. Опитайте да разберете какво пречи на партньора ви да си направи сметката. Може би забравя за някои разходи или се затруднява с определянето на приоритетите.
  • А на вас какво ви пречи да се отпуснете и да престанете да се държите като чичо Скрудж по време на криза? Може да си позволите да развържете кесията от време на време, без това да нанесе големи сътресения на бюджета ви, особено ако това ще направи някого щастлив.

 

След като насочихме вниманието ви как да не провалите взаимоотношенията си, е редно да ви споделим и как да си ги подобрите. Вижте нашите: Пет съвета как парите могат да подобрят любовния ви живот.


Людмила Петкова

Управление „Връзки с обществеността и комуникации“

Мениджър Онлайн комуникации

Mzvenjmb/qfulpwbAvojdsfejuhspvq/ch

Вижте всички статии от Людмила Петкова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни