Как да направим празниците още по-приказни?

Как да направим празниците още по-приказни?
  • Календар икона 10 декември 2018
  • Око икона 3147

Снегът навън определено помага на коледното ни настроение да се повиши поне с няколко нива нагоре. С наближаването на празниците всички леко изпадаме в истерия какво да подарим на любимите си хора и избирането на подаръци ни се струва като ходене по тънък лед. Вече започваме да мислим за вечерите със семейството и гостите с роднини, за вкусните неща на масата и преяждането със сарми, почивните дни и края на годината. Напрежението и доброто настроение си стават добри приятели като от детството и не ни остава нищо друго освен да се насладим на този период изпълнен с микс от емоции.

Как можем да хванем коледния дух и да го накараме да остане за повече? Какво можем да направим, за да прекараме празниците възможно най-хубаво? Няма универсална рецепта, която би работила еднакво добре за всеки. Всеки има собствени съставки, които правят крайния резултат приказен. Има и такива, които са задължителни и без които празниците са просто обикновени дни, в които хапваме и харчим малко повече от обикновено.

За да не ви хванат празници неподготвени, както снегът обича да прави всяка година, сме ви подготвили съвети, с които това време от годината ще бъде като любимата ви коледна песен по радиото – запомнящо се.

Купете подаръците отрано

Първата съставка за добре прекарани празници е като брашното в рецептата за кекс – задължителна! Възползвайте се и бъдете една крачка пред хората, които бързат и тичат в последния момент до магазините, за да купят подаръци. Така със сигурност ще можете да се насладите спокойно, без притеснение и бързане. Освен това ще можете да обърнете и повече внимание на семейството и приятелите си в тези дни, в които всички сядаме заедно и се отдаваме на заслужена почивка.

А какво да подарим?

Понякога тази задача не е толкова лесна и решението ѝ изисква малко повече време за изпълнение. Добра идея е да подарите някакъв вид преживяване, което можете да споделите, като например – готварски клас, рисуване и вино или нещо друго, което отговаря на общите ви интереси. Вариантите са наистина много. Обмисляли ли сте и варианта да купите ръчно изработен подарък? Така ще подарите нещо уникално, но и нещо, което допринася за по-добро – ще знаете, че подкрепяте конкретна кауза или човека, който е изработил подаръка. Предстоят толкова много коледни базари, единствено трябва да си изберете един и да изберете подарък, създаден с любов.

Бъдете добри

По това време на годината сякаш всички се пооглеждаме. Отваряме очи и виждаме след цяла година бързане и тичане по задачи, че можем да бъдем малко по-добри, малко по-сърдечни… и е така. Има някои по-важни неща, които не можем да опаковаме в красива хартия. Какво по-хубаво бихме могли да направим от това да подарим нещо малко за нас, което за някого би било толкова много? Можете да изпратите коледен подарък на хора в нужда или да подкрепите различни благотворителни каузи. Дали ще бъдете нечий таен Дядо Коледа или ще спасите бездомно куче или коте от улицата – #ЗаВажнитеНеща от живота няма срокове и граници. От нас се изисква само да изберем това, което най-силно говори на сърцето ни.

Отпуснете колана и се насладете на заслужена почивка

И на последно място е най-важната съставка - отпуснете колана и душата си и се насладете на почивните дни. Отделете време както за семейството и роднините си, така и за себе си. Не бързайте, гледайте коледни филми, преяжте със сарми или баклава, направете снежен човек, карайте кънки на лед, пийте горещ шоколад и се пързаляйте с шейни. Това са само няколко от многото неща, които можете да направите, за да направите празниците незабравими, а и за да почувствате коледния дух без да го пускате… Да го съхраните в буркани за през годината и всеки месец да отваряте по един от тях.

Пожелаваме ви повече прегръдки, снежни човеци, по-малко измръзнали крайници и най-вече да създадете вашата рецепта, която би направила предстоящите празници точно по ваш вкус!


Симона Шангова

Екип "Дигитален маркетинг и реклама"

Експерт "Дигитален маркетинг“

Вижте всички статии от Симона Шангова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни