Най-лесният начин да защитим онлайн плащанията си

Най-лесният начин да защитим онлайн плащанията си
  • Календар икона 22 март 2018
  • Око икона 7211

Всички сме чували за "фишинг" атаките, които ни дебнат в електронната поща. Специалистите ни съветват да не предоставяме никакви банкови и лични данни по имейл, да използваме защитен браузър, да променяме регулярно паролата и други полезни съвети.

Да, но ние упорито избягваме да обновяваме паролите си, защото вярваме, че няма откъде някой да знае рождената ни дата.

Не стига това, а и преди известно време имаше почти истерия около информацията, че в градския транспорт ни теглят пари от безконтактните дебитни и кредитни карти със специални устройства.

Макар и повечето експерти да обясниха, че това е невъзможно, вероятно до ден днешен някои от нас държат картата си увита във фолио, за да не може коварните устройства да ни източат картите.

Добрата новина е, че има доста по-естетически издържан и със сигурност по-сигурен начин да предпазим картите си от пазарувания, които не са инициирани от нас.

Това е възможно с най-новата опция - блокиране/отблокиране на картите ни през мобилното банкиране на УниКредит Булбанк.

Реално функцията ни позволява да държим картата ни „заключена“, когато не я използваме, и да я отключим, когато решим, че ни трябва.

Как да блокирам и отблокирам картата си за секунди:

Влезте в мобилното банкиране, кликнете върху лого на УниКредит (долу по средата), кликнете върху „Карти“ (първи ред в дясно) и решете отключена или заключена ще държите картата си.

Ако решите да я заключите преди покупка на ПОС терминал или онлайн, просто я отключете. 

Да споделя от първо лице:

Функцията е много удобна за разсеяни хора, които не са сигурни дали са изгубили картата си или са я забравили в другата чанта или джоб. Блокирането и отблокирането на картата пести притеснението ми дали моята разсеяност ще му струва и някой лев.

Онези от вас, които все още не са активирали мобилното си банкиране, могат да го направят, като изтеглят приложението от онлайн магазините:

ИзображениеИзображениеИзображение


Беатрис Николова

Управление „Връзки с обществеността и комуникации“

Cfbusjt/OjlpmpwbAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Беатрис Николова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни