Формулата на щастието

Формулата на щастието

Да си щастлив човек не означава непременно да имаш всичко наготово, да не ти се случват неприятни моменти, да не е нужно да се учиш, да се бориш, да падаш, ставаш и успяваш. Да си щастлив човек е състояние на духа, което може да се тренира и усвоява. Като полезен навик.

Какво обединява цигулар, обявен за българския Паганини; висш дипломат; прокурор от отдела за убийства в Ню Йорк; млада балерина с мечта да надмине Мая Плисецкая; графичен дизайнер, който не се предава на диагнозата множествена склероза; управител на клубовете за пенсионери във Виена? Всички те са „Щастливците“ – участниците в първото събитие TEDxVitosha. Темата „Щастливците“ е вдъхновена от прякора на Алеко Константинов, чиито стъпки отекват по планината Витоша, където две хижи са кръстени на него, и в центъра на София, където на бул. “Витоша” има негова статуя. Прякорът му – Щастливеца – е повод за организаторите на TEDxVitosha да поканят лектори, чийто живот не е непременно винаги „цветя и рози“, но неуморно търсят щастието чрез свои умни и градивни идеи за обществото ни. За УниКредит Булбанк това са идеи, които си заслужава да бъдат споделени - главната цел на конференциите TED. По тази причина банката е сред основните партньори на събитието в София – TEDxVitosha: Щастливците, 27 януари 2018 г.

Има ли универсална формула на щастието?  Няма да е честно да обещаем, че ще я намерите на TEDxVitosha, с подкрепата на УниКредит Булбанк. Така, както никой не може да обещае, че има универсален хранителен режим или тренировъчна програма, които да са еднакво подходящи за всеки. Има хора обаче, които са достигнали до работещи формули за щастие и съществува вероятност някои от тези формули да са приложими и за вас. Някои от тези хора ще срещнем на сцената на TEDxVitosha.


Виктория Блажева

Управление „Връзки с обществеността и комуникации“

Виктория Блажева е директор Комуникации, първи вицепрезидент в УниКредит Булбанк; член на борда на директорите на Тръст за социална алтернатива и на Harvard Club Bulgaria; член на Европейската асоциация на комуникационните директори и на Съвета на жените в бизнеса. Има MBA от Warwick Business School. Завършила e бизнес програмите “Иновации и предприемачество“ на Stanford University и CORe на Harvard Business School. Правила е специализации в сферата на финтех, анализ на данни и дигитална трансформация от CFTE, Copenhagen Business School и LSE.

Wjlj/EbwjepwbAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Виктория Блажева


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни