Формулата на щастието

Формулата на щастието
  • Календар икона 23 януари 2018
  • Око икона 3944
  • Етикет икона

Да си щастлив човек не означава непременно да имаш всичко наготово, да не ти се случват неприятни моменти, да не е нужно да се учиш, да се бориш, да падаш, ставаш и успяваш. Да си щастлив човек е състояние на духа, което може да се тренира и усвоява. Като полезен навик.

Какво обединява цигулар, обявен за българския Паганини; висш дипломат; прокурор от отдела за убийства в Ню Йорк; млада балерина с мечта да надмине Мая Плисецкая; графичен дизайнер, който не се предава на диагнозата множествена склероза; управител на клубовете за пенсионери във Виена? Всички те са „Щастливците“ – участниците в първото събитие TEDxVitosha. Темата „Щастливците“ е вдъхновена от прякора на Алеко Константинов, чиито стъпки отекват по планината Витоша, където две хижи са кръстени на него, и в центъра на София, където на бул. “Витоша” има негова статуя. Прякорът му – Щастливеца – е повод за организаторите на TEDxVitosha да поканят лектори, чийто живот не е непременно винаги „цветя и рози“, но неуморно търсят щастието чрез свои умни и градивни идеи за обществото ни. За УниКредит Булбанк това са идеи, които си заслужава да бъдат споделени - главната цел на конференциите TED. По тази причина банката е сред основните партньори на събитието в София – TEDxVitosha: Щастливците, 27 януари 2018 г.

Има ли универсална формула на щастието?  Няма да е честно да обещаем, че ще я намерите на TEDxVitosha, с подкрепата на УниКредит Булбанк. Така, както никой не може да обещае, че има универсален хранителен режим или тренировъчна програма, които да са еднакво подходящи за всеки. Има хора обаче, които са достигнали до работещи формули за щастие и съществува вероятност някои от тези формули да са приложими и за вас. Някои от тези хора ще срещнем на сцената на TEDxVitosha.


Виктория Блажева

Директор „Стратегия и бизнес“

Виктория В. Блажева е първи вицепрезидент, директор „Стратегия и бизнес“ в УниКредит Булбанк. Отговаря и за прилагането на ESG стратегията като част от бизнеса и дейността на компанията. Преди това ръководи комуникациите на банката над 10 години. Виктория има MBA от Warwick Business School. В момента прави магистратура по отговорно и устойчиво управление в Софийския университет. Завършила е програмата „Кръгова икономика и стратегии за устойчивост“ на Judge Business School , програмата „Устойчиви бизнес стратегии“,  на HBS Online и др.

Wjlj/EbwjepwbAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Виктория Блажева


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни