Как всички заедно можем повече

Как всички заедно можем повече

Transform for good

Да подариш усмивка, да зарадваш някого, да трансформираш времето и енергията си в нещо смислено и добро носи едно уникално усещане за щастие, положителни емоции и нотка надежда да продължаваме да вярваме в чудеса. Щастието е още по-голямо и пълно, когато е споделено, и си накарал не едно същество да се усмихне!

Традиционно, всяка година от Човешки ресурси организираме екипни събития за нашите колеги в страната. Тази години също планирахме такива, но предизвикахме и самите себе си, да направим нещо различно и да трансформираме очаквания от всички „тиймбилдинг“. Искахме да надградим със смисъл и кауза споделеното от колегите ни време... Затова решихме тази година да посветим екипните събития на най-голямата структура в банката - тази на клоновата мрежа – Дирекция „Банкиране на дребно“, на социални каузи и да подпомогнем различни общности в нужда.

Мотото на поредицата събития премина под надслов „Всички заедно можем повече!“ – Transform for good.

Пет дни, девет региона, близо 900 колеги от филиалите на банката в цялата страна, 12 различни благотворителни каузи доказаха, че всички  заедно можем повече, че доброто има различни измерения и предизвикаха много усмивки и удовлетворение. Всички колеги-доброволци дадоха своя принос и измайсториха с много старание и желание прекрасни ангелчета, джуджета, картички, керамични пана, пръстени, гривни, чанти от плат, коледни играчки за елха, мартеници, къщички за птици, рисувани чаши и бутилки, сглобиха детски колела и мебели за домове за деца и възрастни… хиляди форми на съпричастност и доброто желание. Тези произведения бяха дарени на Фондация „Искам бебе“, Сдружение „Зелени балкани – Стара Загора“, Фондация „Светът на Мария“,  Асоциация на родителите на деца със синдром на Даун, Сдружение „Приятели на Карин дом“, Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения гр. Варна, Сдружение БАЛИЗ - Плевен, Фондация „Дечица“, Сдружение „Асоциация Аутизъм“, Сдружение „Самаряни“, Фондация „Конкордия“ за деца в риск, настанени в преходни жилища, Фондация "Майко мила" и интернет платформа "Оле мале" - регион Велико Търново, подпомагащи търсенето на работа на майки на деца с тежки увреждания, за техните благотворителни базари и с надеждата да успеем да допринесем за по-добър живот на някой в нужда.

Вдъхновяващо е усещането от това да стоплиш нечие сърце, да видиш искрата на благодарност в очите отсреща, да стоплиш нечия душа, да подариш любов, надежда и смисъл.  Всичко това се трансформира в реалност от ръцете на колегите от „Банкиране на дребно“. Всички заедно, регион след регион, кауза по кауза, те предадоха нататък смисъла да направиш нещо реално, дори и малко, но по страхотен начин.

Има хиляди възможности да направиш добро. Чудеса се случват не само по Коледа! Вярвайте в тях всеки ден.

А вие избрахте ли какво малко добро ще направите днес?

Предайте нататък :)

 

 


Десислава Господинова

Отдел обучение и развитие

Експерт обучение

Вижте всички статии от Десислава Господинова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни