10 тайни на милионерите, които може и да ви изненадат

10 тайни на милионерите, които може и да ви изненадат

Проучване, цитирано от сайта Тhe Balance установи, че рекордните 10,4 милиона домакинства притежават нетна стойност от 1 милион долара. Това са много милионери, което прави вероятността да познаваме такъв наистина голяма. Какви обаче са тайните им?

Анкета на Spectrem Group’s Annual може би ще отговори на въпроса ни. Ето какво споделят част от милионерите, участвали в проучването:

Трябва ни стабилна работа

Звучи като насока от родителите ни, но се оказва, че голяма част от хората със стабилни спестявания са работили при един и същ работодател в продължение на 30 или 40 години. Лоялността им се е отплатила с големи възнаграждения и значителни пенсионни обезщетения.

Устойчиви спестявания

По-голямата част от милионерите са се замисляли за спестявания още в началото на 20-те си години. Изборът на спестовни продукти е наистина голям. Освен това, алтернативните форми на спестяване като откриването на спестовен план и инвестициите в пенсионен фонд дават възможност на всеки да постигне индивидуалните си финансови цели като отделя малки суми, но редовно.

Добре е да искаме съвети

Повечето милионери не са инвеститори. Те знаят какви са техните силни страни и ако инвестиционното и финансовото планиране не е техният коз, се обръщат към професионалисти.

Скъпите играчки са ненужни

Според Spectrem Group, която е проследявала и проучвала най-богатите домакинства в продължение на години, "милионерите са склонни да бъдат консервативни с разходите си“.

Малко милионери са собственици на топ марки автомобили, часовници за хиляди левове.  Според изследването близо 40% от милионерите си купуват коли на старо.

Недвижими имоти

Повечето богати хора не си купуват прекалено скъпи или екстравагантни домове. Освен това имотите им в повечето случаи са удобни са отдаване под наем.

Добър кредитен рейтинг

Дори и на богатите хора им се налага да теглят кредити. За да имат по-ниска лихва обаче са били стриктни към изплащането на предишни заеми към банки и финансови институции.

Имаме ли цел

Оказва се, че богатите хора не вярват много в късмета. Повечето, участвали в проучването споделят, че си поставят 5 и 10-годишни цели и работят целеустремено за изпълнението им.

Да се научим на труд

Много от богатите хора са работохолици. Те споделят, че са отделяли време предимно за работа и много често тя е била на първо място. Може би това не е най-добрият съвет, които можем да получим, но поне можем да не се страхуваме да поемаме повече ангажименти.

Стиснати са

Повечето милионери се оказват стиснати. Не обичат необмислени покупки. Те най-често планират разходите си в детайли.

Възпитанието си казва думата

Повечето хора, участвали в проучването казват, че родителите им са създали усещане, че няма нещо, което не може да бъде постигнато. Важното е да имаш усещане, че можеш да постигнеш целите и мечтите си от съвсем малък.


Беатрис Николова

Управление „Връзки с обществеността и комуникации“

Cfbusjt/OjlpmpwbAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Беатрис Николова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни