Шарл Азнавур: Баланс със себе си постигаме, когато можем да се наречем щастливи и в личен, и в професионален план

Шарл Азнавур: Баланс със себе си постигаме, когато можем да се наречем щастливи и в личен, и в професионален план

Не бях подготвена за среща като тази с Шарл Азнавур. Откровено да си кажа, когато уговарях интервю с него, не се вълнувах толкова много. Не съм от хората, които смятат, че трябва „да попитаме старило“ и че жизненият опит винаги е със знак за равенство на мъдрост. 

Професионалната му кариера (за която аз знаех само, че на песента му She e направен римейк за филма Nothing Hill) е забележителна. Това може да го разбере всеки, който прочете за Шарл Азнавур в Wikipedia. За 70 години на сцената е говорил за близките си отношения с Едит Пиаф, за концертите в над 90 държави, за своите 175 албума. Даже е разказвал за звездата си на Алеята на славата (Азнавур е първият френски изпълнител със звезда в Алеята на славата в Холивуд).

Какво обаче да си говоря със световно известен изпълнител, с когото имам 67 години разлика? Реших да го питам за живота и получих доста неочаквани отговори.

Не успяхме да говорим официално повече от минута, но за това време повярвах на съветите, които ми даде. Спокойствието и в същото време пламъкът, с които говори за живота, няма как да не заразят дори скептик (като мен), който не се вслушва често в „по-опитните“.

Вашата 70-годишна кариера е наистина забележителна. Споделете кои според Вас са качествата, които отличават добрия професионалист?
Трябва да работиш наистина здраво за това, което искаш да постигнеш. Трябва да обичаш това, което правиш, то те мотивира да продължаваш да се подобряваш.

А когато загубиш мотивация?
Няма магическа пръчка, която просто да нареди нещата. Всичко зависи от нас самите, ако не полагаме усилия няма да стане.

В тези забързани времена как да постигнем баланс между личния и професионалния ни живот?
Трябва да има ясно разграничение между семейство и работа. Важно е обаче да полагаме усилия и за двете, ако можем еднакво. Разбира се, подкрепата от семейството е безценна, защото то е най-важно. Когато се почувстваме наистина щастливи и в личен и в професионален план – тогава сме намерили баланса.


Беатрис Николова

Управление „Връзки с обществеността и комуникации“

Cfbusjt/OjlpmpwbAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Беатрис Николова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни