С книга през лятото: Любослава Урам

С книга през лятото: Любослава Урам

Как разпуска един банкер, когато времето забави своя ход, а ваканционното настроение вземе превес над работните ангажименти? Август е най-подходящият момент за подобно „бягство“ от динамиката на ежедневието, а книгата, оказва се, е универсален спътник по време на ваканцията. В разгара на лятото попитахме топ мениджъри в УниКредит Булбанк какъв е техният избор за лятно четиво. Вижте повече в блога.

 

Любослава Урам, директор „Глобално банково обслужване“ и член на УС

Обикновено през лятната ваканция чета криминални романи, трилъри или научна фантастика. „Дългият път към една малка, ядосана планета“ на Беки Чеймбърс е един от бестселърите на миналата година. Тъкмо започнах да я чета. Възхитителна вселена от различни раси, включително изкуствен интелект. Чудесно е да се „пренесеш“ в друг свят и да оставиш съзнанието си да отпочине с напълно различни теми, култури и технологии.

Книгата е сред номинираните за наградата „Артър Кларк“ за научнофантастичен роман на 2016 г., както и за Британските фентъзи награди през същата година. В центъра на сюжета е млада жена от Марс, която се надява, че откритият космос ще заличи спомена за миналия й живот. Любопитни култури, далечни светове и деветима еклектични герои, всеки от които поел по своя път, си дават среща на борда на космическия кораб „Пътешественик“.

„Дългият път към една малка, ядосана планета“ бързо печели одобрението на критиката със своята хуманност, разнообразието на вселената, която описва, и с отричането на редица предразсъдъци.

Книгата е издадена на български език от изд. „Артлайн Студиос“.


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни