RE:MOVE - летни идеи за разчистване

RE:MOVE - летни идеи за разчистване

Дори и да работиш интересна и динамична работа, рутината на ежедневието води до някои неизбежни натрупвания - срещи с един и същ кръг хора, купища вещи и множество физически или дигитални бумаги. Лятната отпуска ни дава чудесен шанс да сменим ритъма и при завръщането си, например в последните ден или два на почивката, да погледнем отстрани тези натрупвания. И със замах да се освободим от ненужните.

RE:MOVE Фешън аутлет в офиса

Ако не сте като Марк Зукърбърг, който всеки ден облича сива тениска, дънки и кецове и отива в офиса, вероятно сте като всички останали. Онези, които заставаме пред препълнения гардероб сутрин и казваме: „Пак нямам какво да облека“. Между 30 минути и час са нужни да решите този проблем, като изхвърлите всичко онова, което няма да облечете повече. Така ще освободите място, а и ще спестите време сутрин. Изхвърлите ли казах? Имам по-добра идея, пък и по-лесна за преглъщане от изхвърлянето. Уверете се, че дрехите, които не сте носили от предишния сезон, са добре почистени. След това ги занесете в офиса, може и направо със закачалките. Направете си летен офисен аутлет с колегите за размяна на дрехи, чанти, колани и други аксесоари. Онова, което е омръзнало на вас, но още е в много добър търговски вид, може да е от полза за колега. Силно вероятно е на офисния аутлет да намерите и необличани чисто нови поли, блузи и панталони с висящ етикет – купени на разпродажба, защото е било изгодно, или купени в аванс за онова неопределено бъдеще време, „когато пак ще съм слаб/а“.

RE:MOVE Купон в гаража

Гаражът хем е част от жилището ни, хем е извън обитаемата зона. Това често го превръща в бездънна яма, в която се изсипват тонове ненужни вещи, от типа „за после“ и „може да потрябва“. Тези тонове се наслояват един върху друг с времето, споени със солидна доза пластове прах. Вместо да ги оставим да ни заемат така ценното място, по-добре да си отделим един следобед време, да извадим колата, да свалим всичко на пода и да върнем на стелажите само това, което наистина ни трябва. Изненадите от откритите спомени, отвертки, забравените студентски лекции и надуваемия ни пояс от втори клас са бонус, който можете да гарнирате със студена бира. Поканете и съседите на по една в края. Примерът ви може да се окаже заразителен и за тях.

RE:MOVE на дигиталния багаж от почивката

С голяма вероятност телефонът и таблетът ви са пълни със стотици снимки от последната почивка. С някои от тях може да сте се изкушили вече да се похвалите във фейсбук/инстаграм и т.н., но повечето просто си стоят и ви пълнят ненужно паметта на устройствата. Свалете на компютър, в облак и т.н., изчистете повтарящите се (хайде, със сигурност имате поне няколко десетки такива!) и оставете свободната памет за новите преживявания. А тях най-добре ги планирайте още за първия уикенд след отпуската.

RE:MOVE to IMPROVE  

RE:MOVE е вътрешна инициатива, която ние, хората от УниКредит Булбанк, възприемаме като вдъхновяващ стимул да подобрим ежедневието си чрез премахване на всичко неефективно. Имейли, срещи, доклади, политики, процеси – всичко, което ни пречи да се развиваме и да бъдем по-добри в работата и живота си. Това е начин на мислене и на живот – свежо ново начало, трансформация.  Защо го правим? За да направим нещата по-добри, по-чисти, по-лесни и да намалим напрежението. Да се отървем от всичко, което не носи стойност. Да освободим място и време за наистина ценните неща. Да направим работата си по-приятна, ефикасна и удовлетворяваща. Лесно е – трябва само да се огледаме наоколо.


Виктория Блажева

Директор „Стратегия и бизнес“

Виктория В. Блажева е първи вицепрезидент, директор „Стратегия и бизнес“ в УниКредит Булбанк. Отговаря и за прилагането на ESG стратегията като част от бизнеса и дейността на компанията. Преди това ръководи комуникациите на банката над 10 години. Виктория има MBA от Warwick Business School. В момента прави магистратура по отговорно и устойчиво управление в Софийския университет. Завършила е програмата „Кръгова икономика и стратегии за устойчивост“ на Judge Business School , програмата „Устойчиви бизнес стратегии“,  на HBS Online и др.

Wjlj/EbwjepwbAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Виктория Блажева


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни