Стаж в УниКредит Булбанк - Михаела и изкуството на превода

Стаж в УниКредит Булбанк - Михаела и изкуството на превода

И тази година десетки студенти и млади професионалисти се включиха в Стажантската програма на УниКредит Булбанк. Какво означава да си стажант в най-голямата българска банка, какви са предизвикателствата, кое е най-ценното в работата при нас – това са част от въпросите, на които се опитахме да намерим отговор, интервюирайки част от участниците в програмата.

Здравей, би ли се представила с няколко думи?

Здравейте, казвам се Михаела, на 24 години съм и в момента завършва стажът ми в отдел Преводи на УниКредит Булбанк. През последните 6 години живях в 8 държави, където съм завършила бакалавър и магистратура по Мениджмънт, а от следващия месец се местя в Швейцария за втора магистратура по Маркетинг и комуникации. Знам общо 7 езика, от които говоря свободно 5, а в момента усъвършенствам още два - немски и френски, но в професионален план се интересувам от възможности в сферата на маркетинг и връзки с обществеността. В свободното си време се занимавам активно със спорт, любими са ми йогата и плуването.

Разкажи ни малко повече за международния си опит.

Всичко започна от Италия, където още като ученичка прекарах няколко незабравими месеца в Перуджа, след като спечелих стипендия за курс по италиански, литература и история на изкуството. В последствие прекарах две прекрасни години в Шотландия, където завърших бакалавър по International Busines в Strathlcyde Business School, който ми даде възможността да прекарам цяла година във Виена като ЕRASMUS студент във WU Vienna University of Business and Economics. Междувременно си запълних летата като стажант в Испания, Лос Анджелис и Лисабон, където получих ценна практика в различни сфери – от частен бизнес до дипломация. Преместих се в Португалия през лятото на 2015 г., след като бях приета за магистратура една година предварително в Catolica Business School и то с една от малкото на брой стипендии за отличен успех. Програмата ми даде възможност да прекарам половин година в Швейцария по обмен в HEC Lausanne, което ме накара да се влюбя в държавата и да кандидатствам за втора магистратура в HSG St. Gallen, където се местя това лято.

Какво те подтикна да кандидатстваш за стаж в УниКредит?

Репутацията на УниКредит е високо ценена на световно ниво, което отваря много възможности за бъдещо кариерно развитие. Специално в България, банката е носител на многобройни награди, като отличието „Топ работодател“ поради отговорността и грижата, с която се отнася към служителите си, а това определено се усеща. По време на стажа, бях наистина впечатлена от изобилието от възможности, както за професионално, така и за личностно усъвършенстване.

С какви впечатления оставаш от стажа ти?

Имах късмета да работя с прекрасен отбор, от който научих много, и то не само за естеството на работата, но и за важността да попаднеш в правилния екип. Много съм благодарна за вниманието и търпението, с което се отнесоха колегите към мен и за ценните насоки и опит, които получих като стажант. Като цяло, банката предлага атмосфера на професионализъм и корпоративна култура, като в същото време съчетава приятелски колегиални отношения, което ме мотивира да ходя всяка сутрин в офиса с желание и усмивка.

Какво научи по време на стажа?

Педантичност към детайла, повече търпение и спокойствие, дори и в моменти на напрежение са само няколко от аспектите на личностното израстване, които успях да развия значително през този един месец. Като част от УниКредит Булбанк не само преминах курсове по обучение в най-различни сфери на финансите, правните регулации и бизнеса, но и получих обща представа за ролята на всеки отдел за развитието на една банка. Научих, че зад успеха стои много труд и всеки един служител заслужава уважение и признание за приноса си. Но най-вече разбрах, че всичко е възможно, стига да има желание и постоянство.

Пожелаваме на Михаела много успех в академичната и професионална среда, в които предстои да продължи развитието си. Силно вярваме, че знанията от университетското образование, съчетани с практиката, могат да се превърнат в успешна кариерна пътека. Щастливи сме да бъдем част от тази пътека за стотици млади хора всяка година. 


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни