Какво означава сертификатът „Топ работодател“ за УниКредит Булбанк

Какво означава сертификатът „Топ работодател“ за УниКредит Булбанк

През февруари тази година УниКредит Булбанк стана единствената банка в България, която беше отличена като „Топ работодател“ в страната от базирания в Амстердам Top Employers Institute. Сертификатът „Топ работодател“ се присъжда само на най-добрите работодатели в целия свят - компании, които прилагат най-високи стандарти спрямо своите служители. Проучването на Top Employers Institute оценява всички критични области при управлението и развитието на хора, като изследва до каква степен се прилагат най-добрите световни практики в тази област. В резултат, сертификат получават само онези компании, които могат да докажат, че непрекъснато подобряват условията на работа за своите служители и са ангажирани с тяхното развитие.

Затова сме горди, че получихме тази престижна награда. Процесът по сертифициране, в основата на който стои подробното проучване на практиките за управление и развитие на хората в организацията, продължи около 6 месеца. През този период трябваше да отговорим на много задълбочени въпроси, както и да предоставим конкретни и изчерпателни доказателства за планирането, прилагането, проследяването, оценката и усъвършенстването на всяка една от практиките при нас.

Девет бяха областите, в които банката трябваше да докаже високото си професионално ниво и лидерство. Сред тях са Стратегия за развитие на таланти; Обучение и развитие; Кариерно развитие; Управление на приемствеността; Развитие на лидерството. Практиките за Планиране на работната сила, Въвеждане на новоназначени служители; Управление на представянето и Възнаграждения и придобивки също са сред областите, в които показахме значителни резултати. Безспорно важни и високо оценени са и практиките в областта на корпоративната култура, която обхваща нашите ценности, етика и корпоративна отговорност.

Най-атрактивните предимства на УниКредит Булбанк, според оценката на Top Employers Institute, са по отношение на Стратегията за развитие на таланти, Управление на представянето и Развитие на лидерството – области, които считаме за наши водещи приоритети. Развитието на таланти получава максимална оценка в процеса на сертификация, която ни поставя наравно с петте най-добри компании в света. 

Освен наградата за топ работодател в България, групата УниКредит е обявена и за топ работодател в Европа. Като такъв я определят отговорността към хората, работещи за организацията, към тяхното развитие, както и водещите политики и практики за управление на организацията и на хората в нея. 


Мария Белопитова

Човешки ресурси

Мениджър HR Анализи

Мария Белопитова има повече от десет години опит в областта на управление на човешките ресурси. Като старши мениджър Системи за възнаграждения, HR бюджет и Управление на представянето, работи последователно в УниКредит компаниите в България и Русия. След завръщането си в УниКредит Булбанк в началото на 2016 г., Мария е Мениджър HR Анализи и координатор на различни проекти, включително в областта на работодателската марка.

Има дипломи по „Автоматика и изчислителна техника“ от Московския енергетически институт и по „Стопанско управление“ от СУ „Св. Климент Охридски“. В процес е на обучение и сертификация като професионален коуч към Международната Коучинг Федерация (ICF). Зареждат я усмивките на хората, слънцето, морето, планината, книгите, театъра. Гордее се много с двете си пораснали момчета.

Nbsjzb/CfmpqjupwbAvojdsfejuhspvq/ch

Вижте всички статии от Мария Белопитова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни