Блогъри съветват как да се подготвим за Черния петък

Блогъри съветват как да се подготвим за Черния петък
  • Календар икона 15 ноември 2016
  • Око икона 6170

Черният петък наближава със страшна сила, усещате ли? Броени дни остават до големите намаления и, преди да се поддадем на емоциите, е добре да помислим за бюджета си и как да не останем с празни джобове в края на деня. Ето защо решихме да попитаме някои от най-популярните фешън и бюти блогъри у нас за съвет как да пазаруваме разумно в сезона на намаленията. Вижте какво ни споделиха те…

Ана Динкова, Ana’s Handbag:

Покрай Черните петъци купувам част от подаръците за Коледа и особено онези, което наричам „резервни“, т.е. да имам винаги нещо хубаво под ръка, ако не остане време да обикалям магазините в последния момент. Тези намаления използвам и за да купувам планирани неща за дома. За да не се „подхлъзвам“, съм подготвена със строго определен бюджет и винаги проверявам предварително къде какво ще бъде намалено, като и при възможност предварително слагам в кошница в онлайн магазина нещата, които ми харесват. В денят на намалението преглеждам кошницата, кое колко точно е намалено и ако наистина има изгодни оферти – тогава купувам.

Бояна Петрушевска, The Beauty Expert:

За да се сдобиете със страхотни и полезни находки, задължително направете „ревизия” на дрехите и козметиката си – може да се окаже, че някои неща трябва да бъдат заменени с нови или че вече имате подобни. По този начин много по-лесно ще предвидите необходимите средства за пазаруване. Изгответе списък, по който да се ръководите, а ако сте импулсивен тип и не се въздържате от спонтанни покупки - заредете дебитната или кредитна карта с лимитирана сума, за да не прехвърляте бюджета си.

Ipsy, Kitty from the city:

Аз съм заклет фен на онлайн шопинга! Нищо не ми създава такива семейни проблеми, както пазаруването ми онлайн. Мобилни проложения, онлайн плащания, сайтове и други - аз съм там! Приготвям се още в седмицата преди самия черен петък, като слагам всички продукти в „Любими“ и на самия ден просто следя кое наистина е намалено, и кое не. Ако искате да бъдете разумни, сложете в количката нещата, от които наистина се нуждаете. Също така можете да се възползвате от факта, че черният петък е последната седмица на ноемвери и можете да закупите всички подаръци за близките си с намаление. По този начин ще избегнете изкуствено надутите цени по празниците и лудницата по моловете.

Сирма Маркова:

От известно време се придържам към едно доста по-разумно пазаруване - без излишни покупки, които ще залежават след това на дъното на гардероба с още неотрязан етикет, и без покупки, които ще ме карат да се чувствам гузна, че съм похарчила целия си месечен бюджет.

Никога не съм била любител на спонтанното пазаруване, така че преди да се впусна в обикаляне по магазините или пълнене на виртуалната количка винаги имам предварителен списък с нещата, от които се нуждая. По този начин винаги обмислям бъдещите си покупки и бих могла да сметна сумата, която ще трябва да отделя, ако искам всичко от този списък, а това действа винаги доста отрезвяващо.

Ако трябва да съм откровена, винаги съм предпочитала да пазарувам от реални магазини, но често ми се налага да прибягвам и до онлайн пазаруването - понякога поради липса на размер, друг път поради невъзможността да открия желани продукти в нито един магазин в София.

По време на Черния Петък предпочитам да купувам базисни дрехи или аксесоари, такива, които не са силно подвласни на модните тенденции, имат по-класически кройки, изработени са качествено и от естествени материи.


Георги Грънчаров

Мениджър Онлайн комуникации

Hfpshj/HsbodibspwAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Георги Грънчаров


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни