Историята на един предприемач по ноти

Историята на един предприемач по ноти
  • Календар икона 11 ноември 2016
  • Око икона 3162

Споделихме с вас финансови съвети чрез популярни филми и съвременни бордови игри, но сега искаме да ви разкажем една предприемаческа история. Съдбата на всеки човек, който развива и насърчава полезно бизнес развитие, може да мине буквално по ноти, които обаче той сам избира. В този текст ще ви разкажем една сюжетна линия само с текстове и заглавия на песни. (бел. авт. Всяка прилика с действителни лица и събития въобще не е случайна. Всичко е базирано на опит, само опит и нищо друго освен опит. Е, и малко хумор.)

Не сме сигурни, но по-скоро няма човек на света, който да не се е събуждал многократно с мисълта “искам да бъда милиардер“ (“Billionaire” - Bruno Mars). След N-брой такива сутрини заветната цел е постигната – как? е друга тема.

Следва период, в който саундтракът на ежедневието му е „щастие” и нищо друго. (“Happy” -Pharrell Williams), а през пет минути си напомня „силата е в мен“ („I’ve got the power” - Snap).

Прекомерната радост по успеха, че „в джобчето му не дрънкат семки и бонбонки“ (Нови панталонки – детска песен), го заслепява и „всичко, което вижда e пари“. (“Pour it up” - Rihanna. Той тотално забравя да мисли за усършентаване на своя бизнес план. Казва си „успях“ и дотам. (“I made it” - Kevin Rodulf ft. Lil Wayne, Jay Sean & Birdman).

Тогава „небето пада“ и с него бизнес проектът му тръгва надолу. Предприемачът звъни на личния си банкер и му споделя, че „това е краят“, а на своите партньори казва, че „проектът приказка има кофти край („Skyfall“ – Adele; “Fairytale gone bad” – Sunrise Avenue.

В началото не знае как би могъл да „започне от дъното“. След това обаче стартира изграждане на нова бизнес стратегия, като не спира да си напомня „о, аз знам, ще намеря сила в мен“ и „ще оцелея“. (“Started from the bottom” – Drake; „На инат“ – Поли Генова, ; “I will survive” – Gloria Gaynor)

В края той разбира, че „шоуто трябва да продължи“ и може…стига „никога да не се предава“. (“The show must go on” – Queen; “Wonderful life“ – Hurts)

А каква е поуката от историята на този предприемач? „Животът е низ от върхове и падове. Ние сме до вас и при двете.“ („You are welcome” – UniCredit Sound Identity)


Йоана Колакова

Управление „Връзки с обществеността и комуникации“

Специалист Онлайн комуникации

Zpbob/LpmblpwbAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Йоана Колакова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни