3 начина черният петък да не ни остави на червено

3 начина черният петък да не ни остави на червено
  • Календар икона 04 ноември 2016
  • Око икона 2418

Черният петък наближава. Само мисълта за това прави пръстите ни широки. За доказателство ще вметнем, че през миналата година българите са изхарчили над 66 млн. лв. на този ден в магазините.

Освен това голяма част от нас не спят по цяла нощ, за да се доберат и купят подарък на тънки цени за себе си или своите близки по повод наближаващите коледни празници.

Подвеждайки се по ниските обаче, често пазаруваме емоционално и прескачаме лимита, който можем да си позволим.

По тази причина направихме списък с полезни съвети, които ще ни спестят фалове в бюджета. За тези, които все пак трудно си слагат ограничения, УниКредит България стартира изгодна едномесечна кампания за черния петък, с която ще можем да пазаруваме изгодно цял месец, а не просто един ден.

Ето и съветите, с които ще ни помогнат да не прекалим с охарчването:

Направете списък и бюджет

За да харчите разумно, трябва да планирате и задължително да си предвидете бюджет, който може да изхарчите на черния петък. Най-добре е да имате разписано какво планирате да закупите с отделените пари. Накрая на списъка си нарисувайте червен картон и го поглеждайте всеки път, в който ви се иска да надхвърлите бюджета си, за да се подсетите какво ще се случи, ако „изкупите света“.

Не избързвайте с покупките

След като вече имате списък и бюджет, не бързайте да добавяте покупки в количката (важи предимно за онлайн пазаруването). Тази година по-големите вериги магазини обявиха, че готвят до 70% намаление. Вярно е, че стоките свършват бързо, но е добре да отделите няколко клика повече, за да не се „метнете“.

Идват още промоции

Ако не успеете да купите нещо желано изгодно, не забравяйте, че тепърва идват коледните и новогодишните намеления.

Приятел в нужда се познава

Черният петък често означава лудо пазаруване на изгодни цени и понякога просто не можем да се сдържим, да не надхвърлим бюджета. По тази причина любимият партньор на черния петък - УниКредит България ни дава един месец, в който можем да се възползваме от изгоден кредит, кредитна карта или овърдрафт, с който да покрием екстра покупките.


Беатрис Николова

Управление „Връзки с обществеността и комуникации“

Cfbusjt/OjlpmpwbAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Беатрис Николова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни