Как да посрещнем най-важните финансови събития

Как да посрещнем най-важните финансови събития
  • Календар икона 19 септември 2016
  • Око икона 2095

Образование, раждане на дете, работа, пенсиониране, купуване на дом, нова кола, сватба – не, не сме се объркали - изброените не са новогодишни късмети посред лято. Това може би са най-важните събития от живота, които в повечето случаи се свързват с приятни емоции (казваме в повечето случаи, защото за някои от тях май няма единно мнение). И като толкова ценни, почти винаги са финансово приоритизирани в личния или семейния бюджет. Затова ще ги разгледаме и споделим с вас няколко неща, които да ви помогнат, за да се запомнят…с добро, разбира се.

Образование

При всеки то трае различно и със сигурност това не зависи единствено от ученолюбивостта. Дали за година или повече обаче, следването изисква стабилен финансов ресурс. За да сте спокойни, че няма да ви се наложи да прекъснете, защото нямате достатъчно средства, може да изтеглите подходящ кредит – такъв например е Студентски кредит на УниКредит Булбанк. По този начин за вас ще остане само ангажиментът да бъдат взети всички изпити успешно (и да ги полеете, разбира се). Това, че сте студент без сигурен доход, не бива да ви притеснява – условията по този тип кредити са специално съобразени с това и по никакъв начин няма да попречат да се насладите на студентския си живот.

Стартиране на собствен бизнес

Дипломирали сте се успешно, зад гърба си имате няколко стажа, но е време да започнете сериозна работа, с която да изкарвате прехраната си. Ако сте от хората, които имат различен поглед върху нещата и много свежи идеи, но не си представяте да работите за някой друг, то най-доброто решение е да започнете собствен бизнес. Oсвен добра идея, трябва да имате и стабилен план как да я реализирате от финансова гледна точка. Тук на помощ идва УниКредит Булбанк, която може да се окаже и най-верният ви партньор в това нелеко начинание. Ако се затруднявате с избора на подходящ кредит, обърнете се към опитните ни специалисти, които знаят колко е трудно да се започне от нулата и винаги ще бъдат насреща по пътя към създаването и развиването на бизнеса ви.

Покупка на жилище

Ако усещате, че плащането на наем е като „наливане от пусто в празно“ или не си представяте цял живот да живеете при мама и тати, то значи е дошло времето за покупка на собствено жилище. Разбира се, това не е никак лесно и освен търпение и здрави нерви, ще ви трябват и пари. Ако нямате богат роднина, който да спонсорира това ваше начинание, както вече стана дума в статията ни „7 начина да си купите жилище без ипотечен заем от банка“ или пък не събирате еднолевки още от дете, то ипотечният кредит е единствената ви алтернатива. Поинтересувайте се от продуктите, които вашата банка предлага и може да останете приятно изненадани от условията по кредитите. Ако целия този процес ви се струва прекалено сложен, спокойно можете да потърсите услугите на нашите финансови консултанти, които най-добре ще ви насочат към подходящ ипотечен кредит и ще ви съдействат с цялата административна работа, свързана с отпускане на кредита и покупката на имота.

Таз година булка…

Както се казва „Човек и добре да живее, се жени“. Въпреки че в днешно време много млади двойки избират да живеят на семейни начела, без да сключват брак, сватбата си остава едно от най-паметните събития в живота. Освен ако не сте решили да подпишете тайно, то със сигурност ще имате големи разходи, свързани с организацията на празника. Трябва да имате едно на ум, че накрая списъкът с гостите винаги е по-голям, отколкото сте си мислили в началото, защото, колкото и да не ви се иска, трябва да поканите третата си братовчедка по майчина линия! Ако искате да планирате спокойно този специален ден и всичко да бъде перфектно, без да се налага да пестите минимум 2 години преди това, то един потребителски кредит е идеалното решение в такава ситуация.

… догодина люлка

Момче или момиче, едно, две или повече – не зависи от вас, но разходите до навършване на пълнолетие са ваша неотлъчна задача (разбира се, родителите нямат само финансов ангажимент към децата си, но ако споменем и другите ще трябва да направим цяла нова поредица в блога). За да сте сигурни, че мисията ви е успешна – детето ви да има щастливо и спокойно бъдеще - създайте спестовен влог, на който сте титуляр, докато то навърши 18 години. Подобна постъпка говори за подкрепа, не само финансова, но и морална.

Пенсиониране

Едно нещо е наистина сигурно в този живот и това е остаряването. Може би на 25 години ви се струва, че има цяла вечност докато дойде време да се пенсионирате и да „тичате“ след внуците, но реално няма да усетите как лети времето. Не искате да се събудите и изведнъж да осъзнаете, че косите ви са побелели, краката не ви държат и се чудите как да разпределите парите от пенсията си, нали? Хубаво е да помислите отсега и да си осигурите спокойни старини или с други думи „Колкото по-рано помислиш за старостта, толкова по-млад ще се чувстваш, когато тя дойде“. Има различни възможности за допълнително пенсионно осигуряване, а с нашия спестовен калкулатор Златни години ще можете да планирате най-добре своето бъдеще.

„Финанси за нефинансисти“ е серия от публикации с практични и лесни за изпълнение съвети на банката за разумно управление на личните финанси, част национална програма на УниКредит Булбанк за прозрачност и достъпност на финансовото познание. Още от рубриката:

Как да купим всичко нужно без да се охарчим ненужно

Как да пробваме без риск онлайн банкиране

Следпразнична детоксикация за семейния бюджет


Людмила Петкова

Управление „Връзки с обществеността и комуникации“

Мениджър Онлайн комуникации

Mzvenjmb/qfulpwbAvojdsfejuhspvq/ch

Вижте всички статии от Людмила Петкова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни