Как да спестим с деца ученици

Как да спестим с деца ученици
  • Календар икона 07 септември 2016
  • Око икона 2142

Изпращането на лятото обикновено е съпътствано с изпращане на децата на училище. Ако имате ученици вкъщи, знаете много добре, че за тях бие звънецът, а за вас свети червената лампичка „Внимание! Презаредете финансовите батерии!“. Най-вероятно това е обичайна ситуация във всяко семейство с малчугани, затова ще споделим с вас няколко полезни съвета, които могат да ви спестят пари преди началото на новата учебна година. А докато времето още не дава индикации за настъпващата есен, може да погледнете и материала с идеи за това как да спестите с деца през лятото.

УниКредит Булбанк на помощ

Началото на септември за родителите на ученици е време на неотложни разходи. Ако фишът от заплатата ви казва друго, на помощ идват кредитните карти УниКредит Булбанк. С тях ще можете да разполагате с така необходимите ви средства за набавяне на консумативи и учебници и то без да дължите лихва, ако възстановите сумата в рамките на гратисния период от 45 дни. Така можете да харчите и възстановявате отново средствата всеки месец. До 30 септември картата на УниКредит Булбанк Visa Classic е с промоционални условия, които можете да видите тук. С активирането й автоматично ще се включите в играта за HP Spectre x360 – лаптоп и таблет в едно, завъртащ се на 360 градуса. От 1 октомври отново ще можете да вземете нова кредитна карта на промоционални условия – този път такива ще има по картата на УниКредит Булбанк MasterCard.

Кака и батко в нужда се познават

Ако първият учебен ден за вас не е първи - или с други думи имате по-голямо дете, което вече ходи на училище - със сигурност имате някъде из дебрите на килера голяма част учебни пособия, останали от миналата година. От помагала по история и биология до пергел, географски атлас и пълен комплект пастелни, темперни, маслени…и всякакви други бои. Всичко, което е в добро състояние, а понякога дори чисто ново, може да влезе в употреба за по-малкия ученик в семейството. И тъй като сме предвидливи и владеем смятането – шансовете да има несъответствие между момичешки и момчешки материали за училище вкъщи са 50/50 – може да потърсите в интернет уроци под всякакви форми за DIY проекти (от англ. език do it yourself – направи си сам). Те бързо, лесно и бюджетно ще трансформират розовите линийки в сини или обратното.

Хей, ръчички, хей ги две…

В продължение на по-горното изречение за DIY проектите, ще споделим с вас още един ефикасен и забавен начин за спестяване на средства, подходящ за началото на септември. Може да организирате децата да направят ръчно изработени от тях моливници, органайзери за съхранение на ученически материали, тефтерчета…и още куп други неща, които роди вашето или детското въображение. Тази идея ще разреши два евентуални проблема, които стоят пред вас – намаляване на разходите по училищния бюджет, както и запълване на свободното време на малчуганите преди училището. Ако си мислите, че е невъзможно да се създаде готин несесер от стара блуза, малко картон и други подръчни материали – просто се поровете в YouTube или Pinterest и бързо ще събудите твореца във вас. С това вашата мисия приключва и предавате щафетата на децата.

Учебници за смет

Друга алтернатива, която ще ви спести пари с деца ученици, е да станете търговец за няколко дни. Ако пък децата ви са достатъчно големи, може да дадете тази задача изцяло на тях. А тя е да продадете всички учебници, помагала и каквито други неща смятате, че не могат да ви бъдат полезни вкъщи. Така освобождавате място за новите учебници, с които трябва да се сдобие вашето дете. Ако това не е по вкуса ви, със сигурност имате семейни приятели с деца ученици, с които може да направите размяна. Предложението не просто ще ви спести финанси, а дори е възможно да излезе безплатно или с минимални разходи. Щастливи родители – щастливи деца.


Йоана Колакова

Управление „Връзки с обществеността и комуникации“

Специалист Онлайн комуникации

Zpbob/LpmblpwbAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Йоана Колакова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни