Мисия Първа работа: Тодор Кондев

Мисия Първа работа: Тодор Кондев
  • Календар икона 26 август 2016
  • Око икона 3129

Вторият текст от поредицата Мисия Първа работа - в която ви срещаме с вече доказали се бивши стажанти, започнали работа в УниКредит Булбанк - е интервю с Тодор Кондев, мениджър Картови иновации в Управление Карти. В следващите редове му даваме думата, за да разкаже историята си в банката до момента.

Сподели своята словесна визитна картичка с нас. Какво си завършил и какви са твоите професионални интереси? Имаш ли хоби и какво е то?

Казвам се Тодор Кондев, възпитаник на Софийска Математическа Гимназия и бакалавър по Стопанско управление в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Завършил съм и магистратура по Финансов мениджмънт. Въпреки полезните математически знания от гимназията, реших да променя малко посоката на своето развитие. Исках животът ми да не се определя основно от взаимоотношението с компютри, а хора - затова избрах да следвам именно това. Занимавал съм се с програмиране, но професионалните ми интереси са свързани с икономика и мениджмънт. Извън работата обичам много да готвя, както и да спортувам – джогинг и плуване.

Каква е твоята история в УниКредит Булбанк и как стажът прерасна в работа?

Всичко се случи на няколко стъпки – през 2009 г. започнах 3-месечен стаж в отдел Електронни канали, като работата ми беше свързана с помощ в поддържането на онлайн банкирането. След приключването му се съсредоточих върху завършването си в университета. След като и то мина, исках да потърся отново възможност за развитие в УниКредит Булбанк. Бях пробвал веднъж, макар и за кратко, и ми беше харесало да работя в толкова голяма организация каквато е банката. Така отново започнах като стажант, но в отдел Управление на картовия бизнес. През 2010 г. получих предложение за редовна позиция като Специалист, което приех, а от 2012 г. съм Мениджър Картови иновации.

В какво се крият разликите между стажа и работата ти сега?

Най-съществена e разликата между първия ми стаж в банката и сегашната ми позиция – те са коренно различни. В първото основно помагах на колегите си по отношение на оперативната дейност, стояща зад онлайн банкирането. Вторият ми стаж беше ориентиран към изготвянето на различни отчети, изчисления и презентации, касаещи дейността на отдела. Имах няколко самостоятелни вътрешни проекта, чиято цел беше да улеснят и подобрят работата на мен и колегите ми. Задълженията ми бяха с доста по-голям обхват и разнообразие. Към момента има още повече креативност и динамика в работния ми ден – като в основата стои управление на проекти за въвеждане на нови продукти и услуги за картови разплащания.

Ако трябва да изведеш най-важното и полезно от сегашната си позиция, кое ще е то?

Това, което бих откроил като най-интересно и полезно, е може би предизвикателството да откривам и проучвам добри практики на международните пазари, които са възможни за приложение в страната. Ситуациите, дори в рамките на един проект, са широкоспектърни – икономически, бизнес, управленчески, понякога дори маркетингови. Адски е готино да виждаш целият прогрес на даден казус – от самото начало до финализирането му. Всичко по-горе изброено ме научи да бъда по-уверен и търпелив – не говоря само за позицията си в момента, пример за това е и стажът ми. По емпиричен път разбрах, че наистина хубавите неща отнемат време – нужно е само упоритост и всичко е възможно!

Можеш ли да дадеш съвет на младите хора, които смяташ, че също трябва да опитат стаж в УниКредит Булбанк?

Освен „Опитайте“, аз бих добавил и „Изчакайте“! Ще се повторя, но силно вярвам, че за да се случи нещо, не е нужно то да стане веднага. Ако един млад човек започне стаж, хубаво е да си даде време, за да е сигурен, че това е желаното от него нещо. Понякога няма веднага индикация за развитие, но при малко повече постоянство – нещата се случват.

Ако искаш да научиш повече за Стажантската програма на УниКредит Булбанк или да се включиш в нея, пиши ни на JoufsotijqAVojDsfejuHspvq/Ch


Йоана Колакова

Управление „Връзки с обществеността и комуникации“

Специалист Онлайн комуникации

Zpbob/LpmblpwbAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Йоана Колакова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни