Мисия стажант - възможна в УниКредит Булбанк

Мисия стажант - възможна в УниКредит Булбанк
  • 27 юли 2016
  • 2097

„Две е по-добре от едно“ както се пее в една песен, затова ще ви запознаем с още един млад човек, част от Стажантската програма на УниКредит Булбанк, която дава професионален старт на мотивирани хора да се развиват в различни направления. Представяме ви Камелия Димитрова, стажант в отдел „Клиентска удовлетвореност, проучвания и анализи“ и нейните впечатления от стажа в банката до момента.

Разкажи ни малко за себе си - какво учиш в университета, какви са твоите интереси?

Студентка съм трета година в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ със специалност Социални дейности. Имам различни интереси, но под влияние на стажа ми в банката и университета, повечето от тях се ориентираха към дейности, подобряващи и надграждащи квалификацията и уменията на служителите в една голяма компания, каквато е УниКредит Булбанк.

Каква е позицията, която заемаш и твоите работни задължения в офиса?

Аз съм трети месец стажант „Клиентска удовлетвореност, проучвания и анализи“ в отдел със същото наименование, който има две направления – „Проучвания и анализи“ и „Управление на оплаквания и похвали“. В процес на удължаване на стажа ми съм с още три месеца, защото това, което правя, ми е страшно интересно и полезно. Освен оказване на регулярно съдействие и на двата екипа, работата ми е свързана със специализиран софтуер, чрез който управлявам документацията по казуси, свързани с УниКредит Булбанк. Всеки ден ми се налага да общувам с различни звена от банката, като задачата ми е да подготвям официални отговори и решения заедно с колегите ми, които да достигнат до крайния клиент.

Можеш ли да споделиш кое ти е най-интересно от стажа?

Фактът, че се сблъсквам с абсолютно всякакви гледни точки, както на хора от банката, така и на различни клиенти. Склонна съм да вярвам, че броят на професионалните ситуации, които могат да се случат е около…безкрайност. Всеки казус е индивидуален – дори и в началото да прилича на друг, в последствие се оказва коренно различен. Именно този детайлен поглед и неповторимост са двете най-интересни неща в стажа ми в УниКредит Булбанк.

Можеш ли да се сетиш за забавна случка?

Ще продължа от предходния материал с единствената разлика, че аз бях основното действащо лице в комичната ситуация. При интервюто за самия стаж търсих десет минути служебния вход на банката. Благодарна съм на себе си обаче, че бях подранила и не успях да закъснея.

А сещаш ли се за трудна ситуация до момента?

Не мисля, че досега съм попадала в подобно положение, защото екипът, с който работя, ми помага да се ориентирам максимално добре. Спомням си обаче, че веднъж обърках едни документи – въпреки че беше изключително рутинна дейност, която правя всеки ден. Затрудних си работата двойно повече, но със съдействие от колегите всичко се разреши бързо. Не беше нищо фатално, проблемът беше разрешен, а за мен случката остана като напомняне, че трябва да подхождам с внимание към всичко, дори и при ежедневни офисни задължения.

С какво са свързани твоите бъдещи планове в професионална насока? С какво искаш да се занимаваш?

Имам желание да се развивам в сферата на човешките ресурси и управлението на персонал. До голяма степен плановете ми са породени освен от образованието ми в университета, и от стажа – намирането на решения и подобряването на ефективността на работа, както и честата комуникация с различни колеги в банката, са част от причините за това мое желание. Бих искала да продължа кариерното си развитие в УниКредит Булбанк, съвместявайки го заедно с обучението ми в университета.

Кое те накара да избереш УниКредит Булбанк като място за своя стаж?

Това, че УниКредит Булбанк е най-голямата банка в България е предпоставка да вярвам, че е и място, на което могат да се създадат възможно най-много реални ситуации от различно естество. Такъв опит не мисля, че мога да придобия в по-малка организация, затова и избрах банката, въпреки че имах варианти и за други стажове. Реших, че искам да имам интензивно професионално развитие, трамплинът, на което да е УниКредит Булбанк.

Можеш ли да откроиш някакви умения, които стажът ти дава?

Развивам всеки ден личностните си умения – ставам все по-отговорна и организирана. Стажът ми дава целенасоченост и възможност за усъвършенстване и надграждане на бъдещото ми развитие. Научи ме да приоритизирам всеки един мой ангажимент, независимо професионален или не. Комуникацията със специалисти от банката пък ми дава експертен поглед и ме учи да имам по-прецизно отношение към детайлите. Благодарение на стажа тепърва правя първите си сериозни стъпки в маркетинга и икономиката.

Искаш ли да кажеш нещо на всички, които все още не са приели предизвикателството за стаж в банката?

Всеки един млад човек трябва да започне стаж – независимо в какво направление! Това е първата задължителна стъпка, ако искаш да развиваш не само професионалните, но и личните си качества. Да, стажът дава изключително много практични познания, но не трябва да се забравя, че е и шанс да се реализираш като млада и мотивирана личност. Възможността да опознаеш себе си и това, което искаш да правиш, според мен е най-важното. Бонус към целия придобит опит е това, че стажът влиза в професионалния арсенал, познат още като CV.

Ако искаш да научиш повече за Стажантската програма на УниКредит Булбанк или да се включиш в нея, пиши ни на JoufsotijqAVojDsfejuHspvq/Ch


Йоана Колакова

Управление „Връзки с обществеността и комуникации“

Zpbob/LpmblpwbAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Йоана Колакова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни