30 минути ви делят от успеха

30 минути ви делят от успеха
  • Календар икона 21 юни 2016
  • Око икона 1723

Да си успешен в кариерата в повечето случай означава работа, работа и пак работа. С кариерното развитие растат и задълженията, и натоварването. Така малко по малко започват да се трупат стрес и умора, които са предпоставки за синдрома burnout (синдром на професионалното изчерпване).

За щастие, срещу тези симптоми има лек, за който ни припомни колегата Стойко Георгиев. Той е част от екипа на УниКредит Булбанк от 2012 г. в Управление „Операции“, отдел „Администриране на карти“, а от тази година Стойко е част от екипа на „ИТ Операции“ и изявява себе си като приложен администратор.

Въпреки натоварената си програма, той отделя ежедневно няколко часа за спорт. По неговите думи, това е ключът към успеха в бизнес и неформална среда.

Според Световната здравна организация спортуването значително подобрява работата на мозъка. Активният начин на живот повишава нивото на енергия и увеличава количеството серотонин в мозъка, а това прави умът ни по-бистър.

Любовта на Стойко Георгиев към спорта идва на 6-годишна възраст. Тогава родителите му го записват на плуване, защото от съвсем малък е страдал от астма.

След 2 години усилени тренировки, от заболяването му нямало и следа, а само на 10-годишна възраст е станал републикански шампион по плуване в неговата възрастова група. В последствие е станал национален състезател и многократен републикански шампион при мъжете.

С годините Стойко Георгиев развива афинитет и към футбола, като в момента е част от футболния отбор ИТ Операции.

Всички тези години, които Стойко отделя на спорта, са го научили на много неща и са развили у него личностни качества, които са му повече от полезни в професионален план.

„Самодисциплина, планиране, постоянство - това са само малка част от характера, който изгражда активният спорт и съответно помага не само в работата, а в цялото битие. Спортистът е като „дялан камък“, който навсякъде може да си намери място, да бъде спойващата връзка във всеки един колектив.“, разказва приложният администратор.

Стойко има много активна спортна програма, която продължава 6 дни в седмицата. Според него обаче, за да се разтовариш и заредиш след или преди началото на работния ден, са необходими само около 30 минути.

Ако отделяте тези 30 минути всеки ден, ще станете по-концентрирани, по-мотивирани и най-важното по-здрави.

„Банката е създала за всеки възможност за активен живот, като футбол, народни танци, йога, тенис, ски и много други занимания, но изборът е личен. Когато човек иска да постигне нещо винаги намира начин, а когото не иска, намира причина“, категоричен е спортистът.


Беатрис Николова

Управление „Връзки с обществеността и комуникации“

Cfbusjt/OjlpmpwbAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Беатрис Николова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни