Кариера в България - защо „да“?

Кариера в България - защо „да“?
  • Календар икона 25 май 2016
  • Око икона 3982

Много българи напускат страната в търсене на по-добри условия на живот зад граница. Някои от тях намират по-добра среда, други просто си дават време да натрупат опит, който впоследствие да приложат, докато реализират свои идеи като се върнат при приятелите и семействата си.

Какви са възможностите за стаж и кариера в България обсъдиха преди дни по време на емоционална дискусия представители на УниКредит Булбанк и български студенти в Милано.

Като „много полезна дискусия за намирането на смисъла в кариерния път“ и по-малко фокусирана върху финансовото му изражение, определи разговора Хана Читбайова, директор Човешки ресурси в УниКредит Булбанк. Тя също така изтъкна ползите, които международният опит носи на младите хора, независимо дали е натрупан по време на обучението им или по време на кариерата им. В същото време, обаче, силно им препоръча да споделят у дома натрупаното знание и да допринесат за икономическия растеж в страната като им представи конкретни примери за кариерни възможности и развитие.

По време на срещата стана дума и за предизвикателствата в намирането на своето място, докато учиш в чужбина и сам изграждаш мрежа от контакти. Много от студентите споделиха, че биха искали да се върнат в България и да приложат придобития чуждестранен опит в кариера у нас.

Защо бизнес средата в България в момента е особено подходяща за реализиране на иновативни проекти представи, от своя страна, по време на Кариерния ден в Милано Филип Генов, старши мениджър „Специални проекти“ в УниКредит Булбанк.

Интересното е, че разговорът за иновации засегна не само технологиите, а всички онези бизнес области, в които е възможно да се предложи нов продукт, решение или оптимизация на процеси. В този смисъл у нас има много пространство за реализиране на нови идеи, а препятствията са само възможност за откриване на най-добрия път към заложената цел.


Мариета Иванова

Управление „Човешки ресурси“

Nbsjfub/JwbopwbAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Мариета Иванова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни