Учим се един от друг

Учим се един от друг
  • Календар икона 15 март 2016
  • Око икона 4572

В дните на старта на национални дни на кариерата си задавам въпроса има ли какво да науча от тези, които все още учат? И бързо си отговарям с „да”, припомняйки си откриването на четвъртото издание на програмата на УниКредит Булбанк „Моята банка на бъдещето”. Любопитна съм към детайлите, които ще се очертаят от разработването на идеите по шестте проекта, около които сформираха екипи общо 33 студента.

В продължение на два месеца и половина студенти от университети в Свищов, Благоевград, Пловдив, София и Варна ще работят по създаване на своя визия за:

• 10 начина за употреба на банката на бъдещето;

• Визия за клиентското преживяване на новото поколение;

• Иновации в разплащанията за корпоративни клиенти;

• Защо банката трябва да е част от „интернет на нещата“;

• Иновативно взаимодействие с банката чрез дигитални канали;

• Дизайн на дигитално работно място за бъдещата ви работа.

Защо е важно да споделяме идеи за бъдещето от днес, разказа при откриването на събитието Цветанка Минчева, директор Банкиране на дребно и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк. Самата тя, започнала кариерата си в банката като стажант, е показателен пример за това, че добрите идеи могат да бъдат чути и да намерят своето приложение.

Програмата „Моята банка на бъдещето” води началото си от 2012 г., когато е проведена за първи път чрез платформата за социално споделяне на идеи Kosher.bg. Следват три издания, повече от 80 участника и много реализирани студентски проекти.

В началото на юни ще е ясно дали ще се потвърди убеждението, че в екип и при състезание се раждат най-добрите идеи. Тогава студентите от програмата ще представят проектите си пред специално жури. В работата си те ще разчитат на подкрепата на утвърдени специалисти от УниКредит Булбанк. Вярваме, че и колегите вероятно ще научат неща за себе си или за нагласите на бъдещите потребители на банковите услуги, защото ние в УниКредит Булбанк споделяме идеята за постоянно развитие и учене през целия живот. Показателни за това са и разнообразните вътрешни обучителни програми, които организираме, във фокуса на които попада, както развитието на професионални, така и на личностни и лидерски умения.

По думите на Цветанка Минчева „различният подход, иновативното мислене и разработването на технологиите ще изградят утрешната банка.“

И както Ева Илиева, бивш участник в програмата и настоящ специалист по управление на проекти, сподели пред студентите от четвъртото издание на „Моята банка на бъдещето“: „Не е важно идеята ви да бъде първа в състезанието, за да бъде реализирана”, призовавайки ги да дадат най-доброто от себе си.

Опитът ни показва, че една идея се превръща в успешна, когато бъде споделена в точния момент с подходящите хора и в най-добрите за развитието й условия. Затова и ние в УниКредит Булбанк мислим за бъдещата банка от днес и сме готови да се учим един от друг.


Мариета Иванова

Управление „Човешки ресурси“

Nbsjfub/JwbopwbAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Мариета Иванова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни