Шампионите по ски на УниКредит Булбанк за любовта към зимния спорт

Шампионите по ски на УниКредит Булбанк за любовта към зимния спорт
  • Календар икона 09 март 2016
  • Око икона 3976

Традиционното ски състезание на УниКредит Булбанк за служители събира ежегодно колеги от цялата страна в надпревара, която дава шанс за участие на най-добрите в европейския шампионат на УниКредит. И тази година с пожелание за успех изпратихме българския отбор от шампиони по ски и сноуборд в Alta Pusteria, Италия.

Повечето от нашите най-добри състезатели са се качили на ски още в ранни години. „Започнала съм толкова отдавна, на две годишна възраст, че не си спомням точно как се е случило. По инициатива на млади и амбициозни родители – професионални спортисти.“, споделя Мартина Томова, експерт Регулативен контрол и една от шампионките ни в жени младша възраст. Подобно на нея, Иван Раичков, директор Операции, допълва „Не помня как, било е някога в детството, когато сме били водени изцяло от желанието да играем (със смолянския дебел сняг), да експериментираме и овладяваме нови умения и забавления (сигурно е нямало още таблети и телефони, с които да си играем виртуално).“ Има обаче и такива, които откриват страстта си към зимния спорт в осъзната възраст, и толкова се запалват, че се пристрастяват към емоциите, които им дава. „Обичам чувството на волност от скоростта в ските и усещането за контрол.“ – това е, което веднъж завинаги обуславя любовта на Камелия Бакърджиева, експерт Оперативно планиране, към ските.

Запитани за най-вълнуващите преживявания, свързани със ските, състезателите на УниКредит Булбанк споделят интересни истории. Ангел Георгиев, старши мениджър Счетоводство и регулативна отчетност, признава: „Едно падане от лифта, точно преди последната станция на Романския лифт на Витоша. Приготвихме се за слизане доста по-рано, преместихме тежестта на телата си напред и седалката на лифта се отметна назад. Последва падане и на двамата, като цяло щастие беше, че при падането седалката в обратния си ход не ни удари по главите (тогава нямаше каски). Нямахме и други контузии :)“.

Много от шампионите ни намират приложение на умения от ските в професионален план. Венцислав Георгиев, мениджър Картови операции, обобщава: „За да дадеш най-доброто от себе си, трябва да положиш максимални усилия и време. Спортът ме е научил на благородство, жажда за победа, всеотдайност и взаимопомощ.“ . Като многогодишен участник в състезанието, Венци споделя още, че „с годините, освен с повишаване на спортните достижения, успешните състезатели, постигнаха и професионално признание. Много от тях са на ръководни позиции и непрекъснато се развиват. Убеден съм, че спортът е катализаторът, дал им допълнителни умения, хъс и мотивация за нови предизвикателства и победи.“

Четете още: Интервю с Костадин Узунов – Старши анализатор Управление на данни в УниКредит Кънсюмър Файненсинг и скиорът, завоювал почетното второ място в ски състезанието на УниКредит в категория "Мъже младша възраст" през 2015 г.


Мария Първанова

Управление „Връзки с обществеността и комуникации“

Nbsjb/QbswbopwbAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Мария Първанова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни