Забравени на банкомат пари се върнаха при собственика си след невиждана акция във фейсбук

Забравени на банкомат пари се върнаха при собственика си след невиждана акция във фейсбук

През изминалата седмица една бележка от банкомат обиколи социалните мрежи, показвайки по убедителен начин, че доброто е сред нас. Решихме да съберем цялата информация, която научихме по случая, за да проследим как завършва тази вдъхновяваща история и да си пожелаем по-често да ставаме свидетели на подобни прояви на съпричастност и гражданска активност.

Какво се случи?

Две млади жени от Благоевград трогнаха хиляди хора във фейсбук със снимка на бележка от банкомат на УниКредит Булбанк и апел да се намери собственикът на сумата от 290 лв., забравена в устройството след транзакция.

На 5 януари т.г. Мария Попова, продавач в търговски обект на територията на хипермаркет в Благоевград, публикува в своя фейсбук профил снимка на бележка от банкомат на УниКредит Булбанк.

„Днес жена изтегли пари от банкомата пред входа на Кауфланд, но за съжаление ги забрави там. Парите са оставени на информация в Кауфланд! Прикачам и бележката от транзакцията“, коментира Мария Попова под снимката.

Часове след призива й, фейсбук постът бе споделен от хиляди потребители на социалната мрежа. Мнозина от тях публикуваха и коментари, в които се възхищават на постъпката на младата жена. Самата Мария Попова споделя, че заслугите са и на нейната колега Елена Андонова, с която заедно попаднали на забравената сума.

Как завърши всичко?

Клиенти на УниКредит Булбанк, попаднали на поста във фейсбук, сигнализираха в официалната фейсбук страница на банката за случая още същият ден. Веднага извършихме проверка на данните от бележката и установихме, че картата, с която е извършена транзакцията, е на клиент на италианската финансова институция Poste Italiane. В опит да бъде идентифициран клиентът, се свързахме с Poste Italiane, включително през официалните канали на банката в социалните мрежи.

Междувременно, благодарение на хилядите хора, споделили във фейсбук снимката на Мария Попова, собственикът на забравените пари е установен и идентифициран от служителите на хипермаркета в Благоевград.

Впечатлени сме от щастливата развръзка на случая и от реакцията както на двете дами, намерили парите, така и на потребителите на социалната мрежа, които се самоорганизираха във вдъхновяващ пример на съпричастност и гражданска позиция. За нас това е доказателство, че доброто съществува и е още по-силно, когато е споделено.


Георги Грънчаров

Мениджър Онлайн комуникации

Hfpshj/HsbodibspwAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Георги Грънчаров


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни