Пет причини да изберете професия банкер

Пет причини да изберете професия банкер

Ако обичаш това, което правиш, няма да имаш нито един работен ден в живота си!, е казал Конфуций. За много млади хора въпросът как и къде да открият работа, която ще ги вълнува, от която ще учат и която ще ги развива, е особено актуална тема. Решихме да ви разкажем за професията „банкер“ с няколко аргумента, които могат да ви насочат към кариерата на мечтите ви.

Разнообразие в работата, срещи с хора. Всеки мечтае за вълнуващо ежедневие. Работата в Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране в УниКредит Булбанк предлага голямо разнообразие от срещи с клиенти, колеги, а често и посещение на различни събития – откриване на ново предприятие или съоръжение, кино прожекция, гледане на мач и много други.

Динамика. Работата в Корпоративно банкиране е динамична и непредсказуема, а това е предизвикателство, което развива професионални умения. Непредвидените ситуации и бързо променящият се бизнес изискват и различен подход към всеки сектор от икономиката и към всеки клиент.

Отговорност. Повечето хора мечтаят за работа, която да им дава свобода да взимат решения. Например позицията Мениджър корпоративни клиенти дава възможност на служителите да взимат отговорни решения и сами да управляват поверения им портфейл с клиенти.

Предизвикателства. Работата в корпоративно банкиране се счита за своеобразен висш пилотаж в банкирането. Ежедневните предизвикателства, поставените цели и резултати, които се гонят, понякога се описват от работещите в тази област като „бойно поле“. Всеки ден е непредсказуем и вълнуващ сам по себе си, а това е задължително условие за динамика на работното място.

Развитие. Да си банкер, означава да имаш желание за развитие – не само професионално, а и личностно. Да искаш да учиш, да се усъвършенстваш и да ставаш все по-добър в това, което правиш. Банката като институция и модерна компания предлага различни възможности за това, включително и на международно ниво.

Как да стана Мениджър Корпоративни клиенти?

Програмата „Започни кариера в Корпоративно банкиране“ на УниКредит Булбанк дава шанс за стаж и възможност за продължаване на постоянна позиция Мениджър Корпоративни клиенти. Програмата е за студенти по Банково дело, Счетоводство, Финанси или друга подобна специалност. Ако тази възможност ви се струва подходяща, вижте повече на сайта и кандидатствайте сега.


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни