6 предимства на ИТ кариерата в банка

6 предимства на ИТ кариерата в банка

Търсенето на ИТ специалисти расте с 3% годишно. Професионалистите в тази област получават възможност за добра кариера в много високотехнологични компании. На пръв поглед логично се насочват за работа първо натам. Ето обаче няколко причини, които могат да наклонят везните в нова, неочаквано привлекателна посока за един ИТ специалист – работа в банка:

1. В сериозните банки у нас има офанзива за внедряване на иновации, не по-малко интересни от инициативите, които се правят в традиционните ИТ компании. Банки създават филиали на бъдещето, дигитални платформи за разплащания, частни облаци и т.н. Банката е като бял лист за мащабно развихряне на въображението и уменията. Инвестициите в иновации са разумни, но и доста щедри.

2. В банката работят много образовани и квалифицирани експерти, амбицирани да се докажат във финансовата област. Конкуренцията е голяма, както и в специализираните високотехнологични фирми. Броят на ИТ специалистите в една банка е сравнително малък, което автоматично увеличава шансовете при успех да бъдат забелязани и оценени.

3. Банките с висока репутация са социално отговорен работодател и имат много добри програми за обучение и развитие – за таланти, мениджъри, експерти. Идеална възможност за безплатно подсилване на CV-то.

4. Реален шанс за успешна международна кариера, ако ИТ специалистът попадне в банка с широка интернационална мрежа.

5. Ако финансите съвсем не са вашата тема, проектите в една банка далеч не са само в тази област. Винаги можете да упражните таланта си като разработвате дигитална платформа за национална дарителска кампания, интерактивна система за споделяне на добри практики в рекламата в различни държави, мобилни приложения във връзка със спонсорство на UEFA Champions League, Арена ди Верона и стотици други вълнуващи проекти.

6. В успешна банка със сериозна политика за привличане на най-добрите експерти, ще намерите много хора с таланти и умения отвъд финансите – футболисти за неделен мач, тенисисти за игра по двойки след работа, скиори, танцьори на народни танци, доброволци в значими каузи, художници, поети и т.н. Наличието на фитнес и зала за спортове в офисни сгради на банката пък е допълнително предимство.

Какви са другите предимства един ИТ специалист да работи в банка можете да разберете и лично на 14 октомври 2015г. на щанда на УниКредит Булбанк на Дни на кариерата – IT, телекомуникации и аутсорсинг на бизнес процеси - в Интерпред София.


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни