УниКредит Студио отваря врати за Ателие Прегърни ме отново на път

УниКредит Студио отваря врати за Ателие Прегърни ме отново на път

За втори път УниКредит Булбанк подкрепя прекрасната инициатива на Ателие Прегърни ме пътува. Изложбата Ателие Прегърни ме отново на път, представя едно вълнуващо пътешествие из старите столици на България през очите на децата.

Ателие Прегърни ме отново на път събира рисунките на младите художници, посетили през лятото най-емблематичните места в страната ни – нашите древни столици. Това е едно незабравимо преживяване за всички деца, а те от своя страна ни подаряват впечатленията и спомените си, запечатани в чудесните им картини. Идеята за създаването на Ателие Прегърни ме е да се даде шанс на изоставените деца, да им се покаже живота, който им е отказан.

В рамките на 8 дни екип от ръководител, фотограф, художници, оператор и 17 деца, заедно с двама сътрудници, въоръжени с моливи, боички, четки, фотоапарати и бинокли, успяват да пресъздадат стари и вълшебни светове, вълнуващи истории и приказни легенди от българската история. За миг децата имат възможност да избягат от ежедневието и да се превърнат в смели пътешественици, откриватели и мечтатели.

Специални гости на събитието бяха вицепрезидентът на Република България Маргарита Попова, посланикът на Суверенния Малтийски орден в България Камило Дзуколи, изпълнителните директори на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян и Андреа Казини, както и ръководителката на проекта – Милена Найденова.

Прекрасно е човек да умее да се радва когато може, да се усмихне, да прегърне и близкия и по-далечния, каза вицепрезидентът Маргарита Попова по време на официалното откриване на изложбата. Много е хубаво, че г-н Хампарцумян е прегърнал тази идея и нека всички банки в България да се славят с прегръдките на нашите деца, допълни още тя.

Всеки, който желае може да се наслади на изложбата до 12 януари 2015 г. и да се докосне до вълшебните светове, запечатани в детските рисунки. УниКредит Студио е отворено за посетители всеки ден от понеделник до петък от 8:30 до 17:00 часа.

 


Людмила Петкова

Управление „Връзки с обществеността и комуникации“

Мениджър Онлайн комуникации

Mzvenjmb/qfulpwbAvojdsfejuhspvq/ch

Вижте всички статии от Людмила Петкова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни