За трета поредна година УниКредит Булбанк организира благотворителен коледен базар

За трета поредна година УниКредит Булбанк организира благотворителен коледен базар

Коледа е един от любимите ни празници, но не заради многото почивни дни, подаръците или отрупаните празнични трапези. Това е времето, когато хората стават по-усмихнати, мили, съпричастни и готови да дарят частица надежда и любов на всеки. Всъщност не стои ли това в основата на всеки празник – да напомня на хората да бъдат малко по-човечни и сплотени, да протягат ръка на всеки, който има нужда и да обичат.

За трета поредна година екип от доброволци на УниКредит Булбанк инициира Коледен благотворителен базар в сградите си на „Света Неделя“ 7, на „Иван Вазов“ 1 и „Гюешево“ 14.

Коледно настроение и аромат на току-що изпечени сладкиши отново изпълниха филиалите на банката. И тази година коледният дух и положителните емоции увлякоха много колеги с подготовката на базара. Още от сутринта най-различни коледни украшения, пъстроцветни картички, изделия от стъкло и подаръци, ръчно изработени от служителите на банката създадоха усещането за работилницата на дядо Коледа. Благодарни сме за отзивчивостта и желанието, с което се включиха и хората в неравностойно положение от Държавна психиатрична болница „Св. Иван Рилски“, Асоциация „И нас ни има“ и Фондациите „Светлина за живот“ и „Конкордия“. Голям интерес предизвикаха и лакомствата, приготвени с много любов от колегите и специалните ни гости - кулинарните блогърки Йоли, Ради, Йоана и Сандра, които отново с готовност се включиха в нашата благородна кауза. Подобни инициативи нямат за цел само да събират известна сума пари, но и да вдъхновяват хората, да им напомнят, че за добротата няма граници, нужно е само желание и съпричастност.

Тази година на благотворителния базар се събраха над 12000 лв., с които ще се подпомогне закупуването на медицинско оборудване за Детска кардиологична клиника при „Национална кардиологична болница“. С част от средствата ще бъдат закупени материали, необходими на дома за слепи хора в град София и дома за деца без родителска грижа в Драгалевци.


Людмила Петкова

Управление „Връзки с обществеността и комуникации“

Мениджър Онлайн комуникации

Mzvenjmb/qfulpwbAvojdsfejuhspvq/ch

Вижте всички статии от Людмила Петкова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни