Образът на града във фото конкурса "Улицата и нейните състояния"

Образът на града във фото конкурса  "Улицата и нейните състояния"

„Улицата и нейните състояния“ или образът на града през погледа на участниците в първото издание на международния фестивал ФотоФабрика – с тази изложба в УниКредит Студио беше представено най-доброто от конкурса за репортажна фотография, в който се включиха над 197 участници.

Дългоочакваната церемония по награждаването на най-хубавите фотографии беше открита от главния оперативен директор на УниКредит Булбанк и домакин на събитието Андреа Казини. Според него журито на конкурса е било изправено пред много труден избор, но крайният резултат е повече от впечатляващ. Финалистите бяха специално селектирани от едни от най-големите професионалисти в тази сфера: Васил Гарнизов, Георги Лозанов, Кирил Златков, Мирослав Златев, Фелия Барух и Явор Гърдев.

Въпреки трудния избор, съвсем заслужено първото място се присъди на Мария Милкова, която освен паричната награда на стойност 700 лв., получи и възможността да представи собствена изложба в УниКредит Студио. За голяма изненада на всички се оказа, че Мария е рожденичка. С развълнуван глас тя благодари на журито и на гостите и заяви: „За по-голям подарък не съм си и мечтала. Всъщност това е първия конкурс, в който участвам“. Победителката пожела на всички да преследват мечтите си и да се възползват от всяка предоставена възможност.

На второ и трето място място бяха отличени Иван Иванов и Александър Стоянов. Поощрителни награди получиха Николай Милев, Глория Бандерска и Георги Василев.

Усмихнатите лица на участниците и гостите на събитието бяха достатъчно показателни за приятната атмосфера в галерията. „Улицата и нейните състояния“ една по-различна разходка, оставяща усещането за нещо магично и далечно, а в същото време на една крачка разстояние. Дали журито е било обективно? Това можете да прецените сами като разгледате отличените фотографии.

 

Първо място: „Шишман след дъжд“, Мария Милкова

 

Второ място: „Детство мое“, Иван Иванов

 

Трето място: “Silent”, Александър Стоянов

Повече за конкурса „Улицата и нейните състояния“ можете да научите и от фейсбук страницата на УниКредит Студио.


Людмила Петкова

Управление „Връзки с обществеността и комуникации“

Мениджър Онлайн комуникации

Mzvenjmb/qfulpwbAvojdsfejuhspvq/ch

Вижте всички статии от Людмила Петкова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни