Посещение на победителите в UniCredit App Challenge в UniCredit Innovation Lab

Посещение на победителите в UniCredit App Challenge в UniCredit Innovation Lab

За втора поредна година УниКредит Булбанк проведе конкурса UniCredit App Challenge. Проектът представи предизвикателство пред разработчиците на мобилни и уеб приложения и феновете на информационните технологии да създават приложения в банковата сфера.

Това, което мотивира участниците, освен предизвикателството да творят на финансова тематика, беше голямата награда – парична сума, pilot testing в УниКредит Булбанк на разработеното приложение и „черешката на тортата“ – организирано посещение за двама в UniCredit Innovation Lab, Милано, Италия.

Щастливци тази година бяха ентусиастите от Калатори – русенска компания, която се развива в сферата на мобилните апликации, а проектът, който грабна вниманието на журито беше решение, основано на Location Based Services. То използва информация за локацията на потребителя, като му предоставя информация за заобикалящите го търговски обекти, заведения, исторически паметници и др.

С помощта на колегите от Research & Development екипа в Италия, успяхме да организираме посещение за двама от представителите на Калатори – Емилиян и Теодора – в Милано на 1 октомври тази година. Те пристигнаха ден по-рано в сочената от мнозина икономическа столица на Италия, известна още с ежегодната седмица на модата и завладяващата катедрала в неоготически стил „Дуомо“. Още неоставили куфарите, победителите във второто издание на UniCredit App Challenge бързаха да си направят снимка за спомен пред един от новите символи на Милано – UniCredit Tower, където щяха да прекарат и целия следващ ден.

 

Първата част на деня от посещението в UniCredit Tower, Емилиян и Теодора прекараха в UniCredit Innovation Lab, където се запознаха с най-новите проекти на УниКредит – разгледаха прототипи и изпитаха лично най-иновативните решения, които групата предстои да лансира на пазара. Разбира се, споразуменията за конфиденциалност, които подписаха, не им позволяват да разкрият подробности, но само можем да им завидим, че имаха възможност да попаднат в свежата обстановка на вглъбени програмисти, разсеяни дизайнери и усмихнати тийм лидери.

 

След вкусен обяд по италиански, предстоеше обиколка на UniCredit Tower - най-високата сграда в Италия, издигаща се на 230 метра височина. Построено в район Порта Нуова, смелото архитектурно решение, което прие централата на УниКредит, създадено с отговорност към околната среда и ефективното разпределение на ресурсите, разкрива невероятна гледка към всички краища на Милано.

 

За края на този вълнуващ ден беше оставено и може би едно от най-интересните клиентски преживявания – посещението в UniCredit flagship branch. Новият филиал в подножието на UniCredit Tower комбинира технологични иновации, авангарден дизайн и маркетингови похвати, за направи клиентското преживяване по-ефективно, приятно и интерактивно. Клонът преоткрива използването на пространството в един традиционен банков квартал и преобръща представите за това как клиентите и персоналът си взаимодействат, като предлага щедър набор от интегрирани технологии на едно място.

 


Мария Първанова

Управление „Връзки с обществеността и комуникации“

Nbsjb/QbswbopwbAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Мария Първанова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни