Стаж в УниКредит Булбанк от първо лице - Надежда Гешева

Стаж в УниКредит Булбанк от първо лице - Надежда Гешева

Десетки студенти и младежи се включиха тази година в Стажантската програма на УниКредит Булбанк. Какво означава да си стажант в най-голямата българска банка, какви са предизвикателствата, кое е най-ценното в работата при нас – това са част от въпросите, на които се опитахме да намерим отговор, интервюирайки част от участниците в програмата.

Представяме ви Надежда Гешева, която току-що завърши стажа си в дирекция „Корпоративно банкиране“, отдел „Финансиране на недвижими имоти“.

Разкажи ни малко повече за себе си, какво учиш, кой курс си, в кой университет?

Здравейте! Казвам се Надежда Гешева . Аз съм трети курс студентка със специалност „Икономика и математика“ в Американския университет в Благоевград.

Защо избра да започнеш стаж в банката?

Аз вярвам, че за професионалното развитие на един човек е необходима не само теория, но и практика в тази насока. Тъй като вече имам практика като асистент на професор по математика, реших, че ми е необходим и стаж в банковата сфера.

Какво включват задълженията ти в отдел „Финансиране на недвижими имоти“?

Помагам на колегите най-вече с оперативната работа, свързана с изготвянето на уведомителни писма за заличаване на ипотеки, писма относно застрахователни полици, пренос на документи в различните отдели на банката, анализ и резюмиране на голям обем от информация относно пазара на недвижими имоти, превод от и на английски език. Може би най-интересната част от стажа ми бяха срещите с клиенти, кандидатстващи за кредит и проследяването на цялата процедура, свързана с отпускането на кредит.

Как виждаш кариерата си след 5 години?

След завършен магистър се надявам да работя по специалността си. Нещо, свързано и с математика и с икономика. За мен интерес представляват професии като “Financial Engineering” – най-яркият пример за съчетанието на математически анализ с икономическата теория.

Кое е за теб най-голямото предизвикателство в работата?

Предизвикателство е безупречността в изпълнението на поставената задача.

Кои са трите най-ценни умения, които научи по време на стажа си в банката?

За трите месеца, през които траеше стажът ми, научих много неща. Но най-ценните три са –“soft skills”-да се довериш на интуицията си, когато ти липсва опит в определена сфера; да се справяш с няколко задачи едновременно; и да умееш да прецениш кои от тях са с приоритет.

--------------------------------

Ако искаш да научиш повече за Стажантската програма на УниКредит Булбанк или да се включиш, пиши ни на JoufsotijqAVojDsfejuHspvq/Ch


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни