"Небето, което говори с морето" - българското Черноморие през 60-те години на ХХ век

"Небето, което говори с морето" - българското Черноморие през 60-те години на ХХ век

„Небето, което говори с морето“ се нарича изложбата с фотографии от 60-те години на легендарния Торос Хорисян, с която галерия УниКредит Студио влиза в най-активния ваканционен месец август. Колоритните снимки от българското Черноморие са правени преди точно 50 години.

Торос Хорисян покани – буквално – УниКредит Булбанк в дома си преди няколко години. В изрядно поддържания хол на своето скромно жилище той ни посрещаше с малко умора, с много топлина, но и с оправдана увереност в силата на своето фотографско наследство. Усещането при първото виждане на негови колекции снимки е като да намериш заровено съкровище. „Избрахте ли си?“ пита ни той. „И тази, и тази, … и тази…Трябва да покажем всичките… “, отговаряме.“, разказва екипът на УниКредит Булбанк за историята на снимките.

В „Небето, което говори с морето“ камерата на Торос Хорисян флиртува с всяка вълна, с всяка усмивка на плажа, с всеки фриволно развят от вятъра кичур коса. Във всеки кадър личи ръката и душата на майстор.

В „Небето, което говори с морето“ лятото е синьо, оркестърът е без име, животът блика от стъпките по пясъка, ухае на плажно масло, ванилов сладолед… и още нещо.

Разгледайте снимките от изложбата тук:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни