Уго Перейра на TEDxAUBG: Излезте извън зоната си на комфорт

Уго Перейра на TEDxAUBG: Излезте извън зоната си на комфорт

Първото ми посещение на TED конференция беше белязано от много впечатления. Да присъствам на TED винаги е било мечта, но по една или друга причина все на съм успявала да посетя някое от събитията. И ето, че точно този уикенд и това се случи.

TEDxAUBG е едно от ключовите събития на Американския университет в България. То е еднодневна конференция, организирана от екип студенти, които вярват в създаването на положителна промяна чрез споделяне на идеи, иновации, чрез активно обучение и самоусъвършенстване. Ние от УниКредит Булбанк също вярваме в тези ценности и затова подкрепяме инициативата за втора поредна година.

Трудно е да преразкажа емоциите си от презентациите на всеки един лектор, затова ще спомена само тези, които ме впечатлиха най-много. Ако трябва да съм честна, на първо място това беше Филип Олтман – преподавател по история от Американския колеж в София. Макар и млад, той разказа, че преподава с ясното съзнание колко е трудно да предава знания на хора, чиито бъдещи професии най-вероятно още не са измислени.

Дейвид Пърл ме изненада с теорията си да не гледаме на улиците само като начин да стигнем от точка А до точка Б не по най-бързия, а по-възможно най-интересния начин. С проекта си Street Wisdom той вдъхновява как да намерим магия и креативност в ежедневието и как да превърнем улицата в университет.

Не на последно място ми се иска да спомена и бившия президент на AIESEC Уго Перейра. Той ни провокира да си задаваме непрекъснато въпроси и да се усъвършенстваме в търсенето на отговорите им. Призова ни често да излизаме извън зоната си на комфорт и да завоюваме нови „територии“, в които да се чувстваме удовлетворени и осъществени.

Въпреки ограниченията за брой посетители на всяко едно TED събитие, знанията, изводите и темите за размисъл, които поставят лекторите, успяват да провокират хиляди хора. За останалите интересни професионалисти, които срещнахме на TEDxAUBG, може да следите техните профили в социалните мрежи. Ние също споделяхме впечатления на живо в twitter, с интересни цитати от лекторите по време на събитието. Ще чакаме и видеата от презентациите с нетърпение!


Мария Първанова

Управление „Връзки с обществеността и комуникации“

Nbsjb/QbswbopwbAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Мария Първанова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни