Мартеници с кауза в помощ на благотворителни организации

Мартеници с кауза в помощ на благотворителни организации

Вероятно сте забелязали във фейсбук страницата на УниКредит Булбанк мартеничките, които раздавахме на нашите клиенти на 1 март във филиалите на банката из цялата страна. Верни на мисията си да бъдем близо до клиентите, но и да помагаме местните общности и да бъдем социално отговорни, за хубавия български празник поръчахме специални мартеници с кауза.

Част от тях бяха изработени от Фондация „Хефест”. На територията на област Пазарджик това е организацията, която обединява и подпомага хора с различни увреждания (физически и психически) с 50% и повече намалена трудоспособност и работи за подобряване на социалното им положение. Ателие „Хефест" е създадено от фондацията с цел да осмисля деня на тези хора с изкуство и труд. Заедно в ателието те изработват различни изделия и това им помага да формират професионални умения, трудови навици; подпомага финансовото им състояние -за изработените предмети хората от ателието получават възнаграждение. Работата стимулира социалния им живот, тъй като в групата те срещат много приятели и преодоляват социалната изолация, в която повечето от тях живеят поради затрудненията си.

Със средствата от Уникредит Булбанк фондацията е закупила машини за рязане на хартия и картон за производство на картички за предстоящи празници, а останалата част е раздадена на участниците в инициативата като хонорар за изработката на мартениците.

Гривничките, които получиха клиентите ни в София, са от Асоциация „И нас ни има” - родителско сдружение на младежи с увреждания. Организацията изцяло се издържа от спонсорство, малки проекти, минимални такси от бенефициентите. Всички сметки за ток, парно, вода, храна, гориво за микробуса, поддръжка на микробуса и сградата, както и издръжката на минимален по численост персонал се осигуряват от средства от дарения. От дарения се закупуват арт-материали, с които младежите изработват сувенири, украса, картички, мартеници и др. Тези дейности имат значение за младите хора с увреждания като терапевтична и трудова ангажираност.

Асоциацията е изразходвала средствата от мартениците в инициативата на УниКредит Булбанк за покриване на текущи разходи на центъра за младежи с увреждания и за арт-материали за изработване на украса и сувенири за предстоящи благотворителни базари.

Искрено вярваме, че мартениците, които тази година приготвихме за нашите клиенти заедно с Фондация „Хефест” и Асоциация „И нас ни има”, действително са помогнали за каузите на двете организации и са донесли усмивки на много хора.


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни